Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 13 april 2017

Een ode aan de mooiste hoofdstad in de tropen

NIEUWSBRIEF LM Publishers, 13 APRIL 2017
NU LEVERBAAR
Bomen van Paramaribo.
Een ode aan de mooiste hoofdstad in de tropen

Dominiek Plouvier & Chantal van den Bergh-Lodeweyckx

INKIJKEXEMPLAAR

 

Bomen van Paramaribo is een ode aan de hoofdstad van Suriname, rijk aan vele prachtige bomen. De bomen geven de stad een uniek karakter. Weinig hoofdsteden in de wereld hebben een zo grote verscheidenheid aan bomen, struiken en kruidachtige planten als Paramaribo!
Deel 1 behandelt de honderd meest voorkomende boomsoorten: inheemse bomen, exoten, fruitbomen en palmen. Van iedere boomsoort worden de naamgeving en enkele wetenswaardigheden beschreven: botanische, geografische, cultuurhistorische, culinaire of medicinale aspecten van de soort. De vele illustraties geven een fraai beeld van de overweldigende natuur in de stad.
In het tweede deel staan 6 wandelingen door verschillende stadsdelen. Aan de hand van kaartjes kan men al wandelend de boomsoorten uit deel 1 tegenkomen. De foto's en teksten helpen bij het zoeken naar en herkennen van de prachtige bomen van Paramaribo.

AUTEURS
Dominiek Plouvier woonde 12 jaar in Paramaribo; van 2006 tot 2014 was hij er directeur van het Wereld Natuur Fonds. Vanuit zijn liefde voor planten, vogels en de natuur in het algemeen heeft hij zich jarenlang ingezet voor het behoud van de natuur in Suriname en op het Guyanaschild.
 Chantal Van den bergh-Lodeweyckx woont sinds 1972 in Suriname. De studie 'MSc Biodiversity Conservation and Management' stelde haar in staat een lang bestaande wens, om nauwer en effectiever bij plant en dier betrokken te zijn, waar te maken, onder meer in projecten te Peperpot,Tonka-eiland en Warappa.
BOEKGEGEVENS:
Bomen van Paramaribo. Een ode aan de mooiste hoofdstad van de tropen
Dominiek Plouvier & Chantal Van den bergh-Lodeweyckx
ISBN: 9789460224256
paperback, 256 pagina's
verkoopprijs: € 19,50
verschijningsdatum 14 april 2017


Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser.
 
MEER BOEKEN OVER SURINAAMSE BOMEN EN PLANTEN:

Medicinale en rituele planten
van Suriname

Timber Trees of Suriname

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.