Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 13 april 2017

Maar liefst 3 winacties: film, expo en feest | Plus: Matthäus Passion | 5 restauranttips voor april

 
Kaarten winnen voor film 'Bram Fischer', expo Leonardo da Vinci, feest Lawless Kingsnight!
Bekijk online
 
 
Logo
 
Inhoudsopgave: o.a. passieconcerten, World Press Photo, 5 restauranttips voor april en véél winacties!
 
 

Beste Uitmail lezer

 

Goed nieuws, zo vlak voor de paasdagen: in deze Uitmail zitten wel drie kansen om gratis uit te gaan in Amsterdam. Naar de reizende expositie over Da Vinci bijvoorbeeld. Of naar de bloedstollende film Bram Fischer. Of naar een rebels koningsnachtfeest: Lawless. Maar ook deze week de gebruikelijke dosis culturele tips natuurlijk, lees snel verder!

 
 
 
 
 
Klassieke muziek
 
Rondom Pasen: 12-16 april

Passieconcerten

Diverse kerken en zalen
Rond Pasen is er in bijna elke concertzaal of kerk één klassiek stuk te horen: de Matthäus-Passion van Bach. Maar er zijn ook uitvoeringen van seizoensgebonden werken, zoals Bachs Johannes-Passion. Genieten geblazen!
 
Win toegangskaartjes!
 
t/m 20 juni

Leonardo da Vinci

Beurs van Berlage
Wie was ook alweer de schilder van de Mona Lisa? Inderdaad: Da Vinci. Maar dit genie kon nog veel meer. Hij deed vijf eeuwen geleden al briljante uitvindingen en was zijn tijd ver vooruit. Maak kans op 2 gratis kaarten!
 
 
 
Theater: dé hit van Oerol 2016
 
12 mei

Walden

Theater De Meervaart
Twee broers – toevallig ook tuinkabouters – hebben zich teruggetrokken in een kleine utopie. Ze schoffelen, zaaien en wachten op iets groots. Een tragikomische voorstelling met Arjan Ederveen en Jack Wouterse.
 
 
Advertentie
 
 
 
 
 
 

5 restauranttips voor april

Onze favorieten in Amsterdam
Biologisch en seizoensgebonden, Portugese custardtaartjes, Taiwanees Bao-broodjes: het is smullen geblazen in april met deze tips!
 
 
 

Dit weekend:

 

Nog even te zien:

 
 
 
Win bioscoopkaarten
 
Vanaf 13 april

Bram Fischer

Diverse bioscopen
Zuid-Afrika 1963: de kopstukken van de anti-apartheidsbeweging staan terecht. Onder hen is ook Mandela. Advocaat Bram Fischer verdedigt de groep. Maar: hij heeft een dubbelrol. Bloedstollend en waargebeurd.
 
Koningsnachtconcert
 
26 april

RCO meets Patrick Watson

Concertgebouw Amsterdam
Het Koninklijk Concertgebouworkest en jongerenvereniging Entrée vieren Koningsnacht 2017 met Patrick Watson, een van de grootste singer-songwriters van dit moment. Een bijzondere mix van folk en klassiek.
 
 
 
Fotografie
 
14 april t/m 9 juli

World Press Photo

De Nieuwe Kerk
Reizende fototentoonstelling van de beste persfoto's ter wereld. Je ziet het het afgelopen jaar verbeeld in meer dan 200 foto's. Over de (soms gruwelijke) realiteit maar ook de wonderlijke schoonheid van het leven.
 
Win vrijkaarten
 
Koningsnacht: 26 april

Lawless Kingsnight

VLLA Amsterdam
Misfits, rebellen en andere vrije geesten: kom naar Lawless Kingsnight en geef je opstandige kant tijdens deze Koningsnacht de vrije teugel op Lawless Kingsnight. Maak kans op 2 vrijkaarten voor dit dansfeest op Koningsnacht!