Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 13 april 2017

Paasweekend en meivakantie: veel te doen in Het Scheepvaartmuseum!

Paasweekend en meivakantie: kannibalen en piraten in Het Scheepvaartmuseum! Bekijk online versie
13 APRIL 2017
Klaar om alle details van de unieke wereldkaart van Joan Blaeu uit 1648 te ontdekken? Vanaf vrijdag 14 april kun je de kaart in het museum bewonderen! In het Paasweekend kun je op zondag 16 april genieten van een gratis Paasconcert, er zijn speedrondleidingen bij de wereldkaart van Blaeu en je kunt meetekenen aan een reuzenkaart. Piraten spelen de hoofdrol in de meivakantie (22 april t/m 7 mei): schminken, knutselen of ga op de foto als een echte piraat! Op vrijdag 5 mei kun je deelnemen aan een bijzondere Indische Salon. Kortom: dit alles mag je niet missen!
IN DEZE EDITIE:
Arrow Vanaf 14 april: wereldkaart Joan Blaeu
Arrow Paasweekend
Arrow Vaartochten Christiaan Brunings
Arrow Meivakantie: piraten!
Arrow Bevrijdingsdag: Indische Salon
Arrow Sneak preview kaart Blaeu
VANAF 14 APRIL: BLAEU
Vanaf vrijdag 14 april kun je de enorme wereldkaart van Joan Blaeu bewonderen als uitbreiding van de atlassententoonstelling. Met een vergrootglas kun je zelf de bijzondere details van dichtbij bekijken, zoals een lama, zeemonsters en een piepklein Behouden Huys.
Arrow Lees meer Arrow
 
PAASWEEKEND
Tijdens het Paasweekend (15 t/m 17 april) is er voor het hele gezin van alles te beleven: teken mee aan een reuzenreplica van de wereldkaart van Joan Blaeu op het Open Pleyn: zeemonsters, fantasiedieren en schepen. Met jouw hulp wordt de kaart steeds groter! Ook zijn er speedrondleidingen voor families en is er op zondag een gratis Paasconcert.
Arrow Lees meer Arrow
 
image3
VAARTOCHTEN
Op enkele data tijdens de meivakantie vaart ons stoere stoomschip Christiaan Brunings. De op kolen gestookte ijsbreker is ruim 100 jaar oud! Bekijk het schip ook van binnen en vraag alles aan de enthousiaste bemanning.
Arrow Ik vaar mee Arrow
MEIVAKANTIE: PIRATEN!
In de meivakantie (22 april t/m 7 mei) spelen piraten de hoofdrol. Voor kinderen is het VOC-schip net een echt piratenschip. Ga je mee aan boord met Rinus de Rat voor een vreemd avontuur? 
Arrow Word een piraat Arrow
 
5 MEI: INDISCHE SALON
Het Indisch Herinneringscentrum en Het Scheepvaartmuseum nodigen je tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei van harte uit voor de Indische Salon - Het roer om: Verhalen van de overtocht. Verschillende gastsprekers vertellen bijzondere verhalen over de zeereis die velen na de Tweede Wereldoorlog maakten vanuit Indonesië.
Arrow Meer informatie Arrow
 
Banner
SNEAK PREVIEW
Ben je nieuwsgierig hoe de unieke wereldkaart van Joan Blaeu eruit ziet? Klik voor een sneak preview en bekijk alvast de trailer. Na het Paasweekend is de kaart van Blaeu ook nog te bewonderen! Ga je mee op ontdekkingsreis?
Arrow Lees meer Arrow
ADRES
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
+31 (0)20 52 32 222
info@hetscheepvaartmuseum.nl
OPENINGSTIJDEN
Het museum, restaurant en winkel zijn 7 dagen per week geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag) en 25 december (1e Kerstdag). 
Social connection Social connection Social connection Social connection
Indien je geen e-mail meer wenst te ontvangen van
Het Scheepvaartmuseum, kun je je hier uitschrijven


This email was sent to versvandedrukpers@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Scheepvaartmuseum · Kattenburgerplein 1 · Amsterdam, Nh 1018 KK · Netherlands