Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 15 mei 2017

11 nieuwe Open en Online Onderwijs projecten

11 nieuwe Open en Online Onderwijs projecten
De derde ronde in de stimuleringsregeling voor Open en Online Hoger Onderwijs heeft 11 bijzondere, nieuwe en innovatieve projecten opgeleverd. In totaal wordt er €700.000 geïnvesteerd in de geselecteerde projecten. Bij alle 11 voorstellen staat de vraag centraal hoe open en online onderwijs kan bijdragen aan vernieuwing en aan hogere kwaliteit van het hoger onderwijs.
Lees verder

Genomineerden Jos Brink Prijs 2017 bekend
De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: café Lellebel, politieagente Ellie Lust en de voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse Miriam van der Have. Voor de Jos Brink Innovatieprijs zijn BeyonG Veldkamp, Ryanne van Dorst en The Hang-Out 010 genomineerd. Op zondag 21 mei worden de winnaars bekend gemaakt  door minister Bussemaker (Emancipatie) in het Oude Luxortheater in ...
Lees verder

Meer dan 100 miljoen voor Nederlands topwetenschap
Opnieuw krijgen zes onderzoeksteams van topwetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten geld om de komende jaren samen excellente wetenschappelijke onderzoeksprogramma's op te zetten. Minister Bussemaker stelt  voor iedere programma 18,8 miljoen euro beschikbaar, in totaal  112,8 miljoen euro.
Lees verder

Succesvoller van mbo naar hbo
Bootcamps, skillcoaches, een doorstroom app, een education festival en een studievereniging speciaal voor doorstromers. Een greep uit de nieuwe, innovatieve en creatieve plannen waarmee het studiesucces van mbo-ers op het hbo wordt vergroot. Volgens wie? Volgens ervaringsdeskundigen, de studenten zelf.
Lees verder