Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

De kaart van Joan Blaeu: meer dan 15.000 bezoekers!

Weleens een lama uit 1648 gezien? Bekijk online versie
9 MEI 2017
Altijd al onze bibliotheek willen bezoeken? Dat kan nu 5 dagen per week! Vanwege de verruimde openstelling is er een fotografietentoonstelling met foto's van Koos Breukel. Dé kans om zijn prachtige portretten te bekijken! Ook is er op zondag 14 mei - Moederdag - een gratis klassiek concert in de bijzondere Admiraliteitskamer, of bezoek Blaeu's wereld in kaart en ontdek de wereld van atlassen tijdens de rondleiding cartografie. En weet jij het verschil tussen kapers en piraten? 
IN DEZE EDITIE:
Arrow Blaeu: meer dan 15.000 bezoekers!
Arrow Bibliotheek 5 dagen per week open
Arrow Gratis Moederdagconcert
Arrow Kapers of toch piraten?
Arrow Rondleiding cartografie
Arrow Conferentie 350 jaar Chatham
SUCCES JOAN BLAEU
Al meer dan 15.000 bezoekers gingen mee op ontdekkingsreis en zagen de unieke details op de kaart van Blaeu, zoals kannibalen in Zuid-Amerika! Mis het niet en bekijk alvast het mini-college over de kannibalen. Staat jouw bezoek aan Blaeu al op de kaart?
Arrow Bekijk hier Arrow
image_1
 
Scheepsvaartmuseum
BIBLIOTHEEK VAKER OPEN
Van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur ben je van harte welkom in de bibliotheek. Behalve het raadplegen van boeken kun je ook rustig studeren op deze fraaie plek. Vanwege de verruiming van de openstelling is daar ook een unieke fotografietentoonstelling te zien met foto's van Koos Breukel (t/m 5 juli). 
Arrow Lees meer Arrow
 
image3
MOEDERDAGCONCERT
Niet alleen voor moeders: een gratis klassiek concert op zondag 14 mei. Het Willem Blaeu Ensemble speelt het moederdagprogramma 'A tour of the map' in de bijzondere Admiraliteitskamer, die normaal niet toegankelijk voor publiek is.
Arrow Lees meer Arrow
image4
ACHTERGRONDARTIKEL
Wat is nu het verschil tussen een kaper en een piraat? De twee begrippen worden vaak door elkaar gebruikt, maar dat klopt niet. Weet jij waarom? In de Gouden Eeuw hadden kapers een echte baan in dienst van de regering. Lees snel meer!
Arrow Kaper of piraat? Arrow
 
RONDLEIDING CARTOGRAFIE
Elke zaterdag en zondag in mei kun je samen met een gids de ontwikkeling van de cartografie onderzoeken. Verwonder je ook over de bijzondere wereldkaart van Joan Blaeu van ruim 2 bij 3 meter uit 1648. Ontdek de grappige details, bijvoorbeeld een leuke lama, op deze unieke kaart met een vergrootglas tijdens de rondleiding. 
Arrow Meer informatie Arrow
Scheepsvaartmuseum
 
350 JAAR CHATHAM
Dit jaar wordt het 350-jarig bestaan van de Nederlandse Tocht naar Chatham op de rivier de Medway herdacht. De vereniging 'Vrienden van De Witt' organiseert daarom op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni een tweedaagse conferentie in het evenementencentrum op het Marineterrein. Als lid van de Vereeniging van Het Scheepvaartmuseum ontvang je korting bij deelname. Zien we je dan ook?
Arrow Meer informatie Arrow
ADRES
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
+31 (0)20 52 32 222
info@hetscheepvaartmuseum.nl
OPENINGSTIJDEN
Het museum, restaurant en winkel zijn 7 dagen per week geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag) en 25 december (1e Kerstdag).
Social connection Social connection Social connection Social connection
Indien je geen e-mail meer wenst te ontvangen van
Het Scheepvaartmuseum, kun je je hier uitschrijven.


This email was sent to versvandedrukpers@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Scheepvaartmuseum · Kattenburgerplein 1 · Amsterdam, Nh 1018 KK · Netherlands