Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 17 mei 2017

de parel van de Nederlandse jazz

Uw wekelijkse dosis Vrije Geluiden
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
     
 
Nieuwsbrief 17 mei 2017
 
 
 
De parel van de Nederlandse jazz
 

 
Beste muziekliefhebber,
Afgelopen zondag in Vrije Geluiden op NPO 1 was Greetje Kauffeld te gast. Deze jazzzangeres staat 60 jaar op de planken en dat wordt gevierd met de nieuwe cd 'A Song for You' en een tournee. Ze vertelde aan Giovanca hoe ze begon met zingen en wie haar voorbeelden waren. Op haar 17e mocht ze gaan zingen bij het orkest The Skymasters, en in 1961 vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied 'Wat Een Dag'. Tegenwoordig treedt ze op met het (kamer)jazztrio DIG d'DIZ, met Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas).

Verder in deze nieuwsbrief weer een stel heerlijke nieuwe releases, de vijfde aflevering van de spannende luistercrimi 'De Deense Detective' en natuurlijk de gidsgegevens voor komend weekend.
 
 
 
 
 
Vrije Geluiden op radio en televisie
  zaterdag
9.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Greetje Kauffeld. de Amerikaanse rootsrock-band The Paladins en James Oesi over zijn Dutch Double Bass festival
21.00 - 23.00 uur NPO Soul&Jazz
Live op Transition: de Young Vips van 2017. Okabe Family en Xavi Torres Trio.
23.00 - 24.00 uur Radio 4
Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek.
 
  zondag
10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Steven Kamperman (klarinettist, componist) exploreert samen met Valentin Clastrier (draailierspeler, uitvinder) de rijkdom van de volksmuziek. Katharina Bäuml met haar Capella de la Torre is een van de twee artists in residence tijdens het festival Oude Muziek. Het Antwerpse DAAU – ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung – bestaat 25 jaar.
23.00 - 24.00 uur Radio 4
Tom Klaassen ontvangt viola da gamba-speler Ralph Rousseau.
 
 
 
 
Mocht deze nieuwsbrief niet correct of compleet worden weergegeven, voeg dan ons e-mailadres vrijegeluiden@vpro.dmd.omroep.nl toe aan uw adresboek. U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
VPRO © 2016 VPRO - VPRO.NL - AFMELDEN - DOORSTUREN - GEGEVENS WIJZIGEN