Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

De Tiende van Tijl zoekt uw ultieme klassieke moment!

Welke musicus is de nieuwe Stradivarius? | Win: 'Parsifal' door De Nederlandse Opera | Kijktip: Ken uw Klassieken
Naar de AVROTROS sitedonderdag 11 mei 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
De Tiende van Tijl
 
♫ Gezocht: uw ultieme klassieke moment voor in De Tiende van Tijl ♫

Ook dit seizoen gaat Tijl Beckand op zoek naar historische momenten uit de klassieke muziekgeschiedenis. Wat is nou zo'n moment? Denk aan de eerste paar maten van Beethovens 'Vijfde': pam-pam-pam-pammm. Of die ene seconde stilte in Rachmaninovs 'Tweede Pianoconcert'. Een moment kan ontroeren, verrassen of kippenvel geven. Deel ook uw favoriete moment: de mooiste inzendingen komen in de uitzending!

Deel uw ultieme klassieke moment
pixel
Dominic Seldis
 
Welke musicus is de nieuwe Stradivarius?
 
In het gloednieuwe televisieprogramma De nieuwe Stradivarius maken zes topmusici samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument. Dominic Seldis, contrabassist en jurylid van Maestro, brengt de bouwers en musici samen. Weten ze de juiste snaar te raken?
Vanaf vrijdag 16 juni | 20.25 uur | NPO 2
Meer over het programma
 
Vincent de Kort
 
Zondag op NPO 2: Ken uw Klassieken
 
In de eerste Ken uw Klassieken bespreken dirigenten Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort het spectaculaire orkestwerk 'Sacre du printemps' van Igor Stravinsky. Aansluitend is het werk, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Gatti, in zijn geheel te zien en horen.
Zondag 14 mei | 18.05 uur | NPO 2
Meer over het programma
pixel
Parsifal
 
DVD van de week: 'Parsifal' door De Nederlandse Opera

Wat gebeurt er als je de Nederlandse Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Iván Fischer, regisseur Pierre Audi en beeldend kunstenaar Anish Kapoor samen aan een voorstelling laat werken? U ziet het op de dvd 'Parsifal'! De combinatie van alle talenten zorgt voor een fantasierijke, verrassende en betoverende voorstelling. We geven vijf exemplaren van de dvd weg op onze site.

Doe mee aan de prijsvraag
pixel
Dominic Seldis en Spike
 
Dominic Seldis en The Deaf in Tijl B op Volle Toeren
 
Contrabassist Dominic Seldis en bassiste Janneke van rockband The Deaf wisselen vanavond tijdelijk van instrument: Dominic bewijst dat hij als klassiek musicus ook prima kan rocken en Janneke toont haar kunsten in Het Concertgebouw. Wat maken ze in de grote finale van elkaars repertoire?
Vanavond | 20.25 uur | NPO 2
Meer over het programma
 
André Rieu
 
Kijk terug: het magische Maastricht van André Rieu
 
In Welcome to my World krijgen Andrés fans een exclusieve tour door zijn kasteel in Maastricht, verrast hij een elfjarige violiste met een gastoptreden op het podium en vervult hij de wensen van minderbedeelden. Geniet van onder andere 'The Sports Palace Waltz', 'My African Dream' en 'This Land is Mine'.
Kijk de aflevering terug
pixel