Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Exclusief: naar de opnames van Het Geheim van de Meester!

Nu te Zien!: de openlucht kunstroute Art Zuid in Amsterdam | Internationale fotografen werken jaar lang in Vondelpark | Zondag in Close Up: Miriam Beerman
Naar de AVROTROS sitedonderdag 11 mei 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Geheim van de Meester
 
Kom naar de exclusieve museumopenstelling van Het Geheim van de Meester!

Speciaal voor een select aantal liefhebbers van het televisieprogramma Het Geheim van de Meester openen het Mauritshuis en het Frans Hals Museum maandag 15 mei hun deuren. Vind je het leuk om één van de opnames bij te wonen? Reageer dan snel, want per opname worden slechts 10 gasten toegelaten. De inschrijving sluit morgen om 12.00 uur.

Meld je aan voor de opnames
pixel
Inke Brugman
 
Inke Brugman over winnen AVROTROS Kunstprijs
 
'Blijkbaar kan ik wat!' zegt kunstenares Inke Brugman. Een jaar geleden won ze de juryprijs van de AVROTROS Kunstwedstrijd 'Het Naakt'. Haar schilderij werd geëxposeerd in Museum de Fundatie in Zwolle. We vroegen de kunstenares wat het voor haar persoonlijk heeft betekend om te winnen.
Bekijk het interview
 
VondelCS
 
Internationale fotografen werken jaar lang in Vondelpark
 
VondelCS, het Media & Cultuurlab van AVROTROS in het Vondelpark, is vanaf deze week een jaar lang uitgebreid met een 'hubble'. In dit 100% duurzame huisje verblijft telkens drie weken lang een andere internationale fotograaf. De eerste gast is de Noorse fotograaf Terje Abusdal.
Meer over het project
pixel
Jan Six
 
Zondag in Kunstuur: Urban Larsson (deel 2)

In het laatste deel van het tweeluik over Urban Larsson zie je kunsthandelaar en Rembrandtkenner Jan Six, die poseerde voor de Zweedse portretschilder. Larsson schildert in de traditie van de oude meesters naar 'levende modellen'.
Zondag | 17.40 uur | NPO 2

Meer over de aflevering
pixel
Miriam Beerman
 
Zondag in Close Up: kunstenares Miriam Beerman
 
Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en zij voedde haar zoon in haar eentje op. Dat de Amerikaanse kunstenares ondanks alles in het leven gelooft, blijkt uit het feit dat ze graag dieren en de natuur schildert.
Zondag | 19.15 uur | NPO 2
Meer over de aflevering
 
Kunstroute Art Zuid
 
Kijk terug: kunstroute Art Zuid in Nu te Zien!
 
Fundatie-directeur Ralph Keuning trekt zijn wandelschoenen aan om de 60 door Rudi Fuchs geselecteerde beeldhouwwerken op de openlucht kunstroute Art Zuid in Amsterdam te bekijken. Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, is abstractie de enige echte vernieuwing in de kunst van de twintigste eeuw. De kunstroute is van 19 mei t/m 17 september te zien in de straten van Amsterdam.
Kijk de aflevering terug
pixel