Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Gestolen Van Goghs | 24H Nieuw-West | Online Radio Festival

 
Gratis kaarten voor 'Iemand Anders' van Micha Wertheim en een havenrondvaart
Bekijk online
 
Logo
 
Inhoudsopgave: o.a. tien foodfestivals, traditionele fado's, Art Fair, winacties en nog veel meer!
 
 

Beste Uitmail lezer

 

Het Van Gogh Museum houdt een heel bijzondere avond om te vieren dat de gestolen Van Gogh schilderijen weer terug zijn. Gratis voor Amsterdammers! Verder wel tien foodfestivals, gratis kaarten en een rondvaart door de haven.

 
 
 
 
Ze zijn weer thuis!
Lees meer
13 mei

Avond van de Terugkeer

Van Gogh Museum
Een bijzondere avond, want de twee gestolen Van Gogh schilderijen zijn terug. Kom ze bekijken! Ook zijn er dj's, lezingen, workshops en heerlijke cocktails. En: deze avond is gratis voor Amsterdammers!
 
Foodfestivals
De hele zomer

Blog: de tien leukste foodfestivals

Diverse locaties
Er zijn inmiddels zóveel foodfestivals dat we je graag helpen om de leukste uit te kiezen. Blogger Sacha vertelt wat haar tien favoriete foodfestivals van deze zomer zijn!
 
 
 
Win een rondvaart
28 mei

Havenrondvaart

Haven van Amsterdam
Mail en win een rondvaart door de Amsterdamse haven. Elke laatste zondag van de maand leiden ervaren gidsen je per boot rond door een van de grootste havens van West-Europa. Een uniek kijkje achter de schermen.
 
Toneelgroep Amsterdam
Lees meer
t/m 19 mei

De andere stem

Stadsschouwburg Amsterdam
Ramsey Nasr schreef en speelt een antwoord op La voix humaine. Zijn ontroerende monoloog 'De andere stem' is "intens en meeslepend" de Volkskrant ★★★★
 
 
 
 

Drie ontdekkingsroutes

Onze tips voor 24H Nieuw-West
Ben jij een ochtend-, middag- of avondmens? Wij geven je tips om 24H Nieuw-West te verkennen, met deze drie ontdekkingsroutes.
 
 
 

Dit weekend:

 

Nog even te zien:

 
 
 
Traditionele fado's
t/m 28 mei

Silêncio, de fado dwaalt door Amsterdam

Diverse locaties
De Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra presenteren traditionele fado's en eigen composities op een rauwe, indringende en verfijnde manier. Vaak met Portugees eten!
 
Win vrijkaarten!
25 of 28 mei

'Iemand Anders' van Micha Wertheim

Compagnietheater
Micha Wertheim vond het na vijftien jaar comedie en cabaret tijd voor iets anders. Daarom maakte hij een tweeluik: eerst maakte hij 'Ergens Anders', nu is er 'Iemand Anders'. Maak nu kans op twee vrijkaarten.
 
 
 
Non-stop marathon-live-uitzending
19 mei

Online Radio Festival

Muziekgebouw aan 't IJ
Dit feest van online radio brengt een aantal grote Europese radio-omroepen samen voor een marathon-live-uitzending aan het IJ. Er zijn live sessies en dj-sets van elektronische, hiphop en avant-garde muzikanten.
 
Kunstbeurs
18 t/m 21 mei

Amsterdam Art Fair

Kunsthal Koper
Veertig van de beste galeries van Nederland nemen hun intrek in deze tijdelijke locatie bij het Frederiksplein. Vijf dagen lang zie je de nieuwste werken van de spraakmakende kunstenaars van nu.