Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Leiden bruist met festivals en exposities

Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 11.05.2017 | 17.05.2017
          

Beste ,

Leiden bruist deze week met festivals, evenementen en exposities. Verras je moeder zondag 'Moederdag' met een bezoek aan het Leiden International Short Film Experience (LISFE) of bewonder inspirererende kunstwerken in de LUMC Gallerie, geïnspireerd op De Stijl (1917-2017). Wil je een origineel De Stijl werk van Theo van Doesburg zien? Kom dan zaterdag naar het stadhuis.

Genoeg te beleven in de stad!

Lees verder voor andere tips en cultureel nieuws.

 Tentoonstelling

'In het licht van de Stijl'

De kunstbeweging De Stijl blijkt honderd jaar later nog steeds actueel. De tentoonstelling in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) toont werk van tien hedendaagse kunstenaars die zich laten inspireren door de geometrische vormentaal van De Stijl; minimalistische kunst gebaseerd op een strakke geometrische lijnvoering.
meer info

LUMC
do 11 mei t/m zo 3 september,
08.00 - 20.00 uur

Varia

Recent aangekocht werk Theo van Doesburg te bezichtigen

Zaterdag 13 mei is iedereen van harte welkom om Contra Compositie VII (1924) door Theo van Doesburg te bewonderen. Museum De Lakenhal kocht dit werk begin maart aan op een veiling in Londen. Het werk is 's middags te zien in de Burgerzaal van het Stadhuis in Leiden.
meer info

Stadhuis
za 13 mei, 13.00 - 17.00 uur

 Varia

Leiden International Short Film Experience (LISFE)

Leiden International Short Film Experience toont een bijzondere selectie van de meest recente oogst aan korte films, van documentaires tot horror, van animaties tot bizar. Naast het filmprogramma van zo'n 100 korte titels uit de hele wereld, zijn er ook volop inleidingen, Q&A's, nagesprekken, performances, kunst installaties en workshops.
meer info

BplusC locatie Het Leidse Volkshuis
za 13 mei t/m zo 14 mei

Theater overig

ON PROBATION: Refugees Welcome – More Than Words

Ahmad al-Herafi en Ramez Basheer, beide gelauwerd acteur in Syrië, ontmoetten elkaar op hun vlucht uit Syrië in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Daar namen zij het initiatief de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk.
meer info

Theater de Generator
za 13 mei, 19.00 uur

Open Dag

Open Dag bij BplusC

Kom zaterdag 13 mei tussen 12.00-16.00 uur naar de Open Dag van BplusC in locatie Nieuwstraat én in en om de Hooglandse Kerk in Leiden! Probeer instrumenten uit, krijg informatie over cursussen en doe mee aan verschillende activiteiten. Geniet van optredens door leerlingen van onze muziek- en dansafdeling op een spectaculair buitenpodium bij de Hooglandse Kerk.
meer info

BplusC locatie Nieuwstraat
za 13 mei, 12.00 - 16.00 uur

Varia

Nationale Molendagen

In het tweede weekend van mei worden de Nationale Molendagen gehouden, ook de Leidse molens doen dan mee! Er zijn een aantal molens geopend het komende weekend.
meer info

Diverse locaties binnenstad Leiden
za 13 mei + zo 14 mei

Theater en Toneel

Arjan Ederveen en Jack Wouterse - Walden

Arjan Ederveen en Jack Wouterse maken een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt. Een stuk over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer.
meer info

Leidse Schouwburg
di 16 mei, 20.15 uur

Theater overig

The God Squad

The God Squad vertelt het verhaal van Trinity, een jonge vrouw die 16 juli 1945 om 5.30 uur ’s ochtends wordt geboren in de woestijn van New Mexico. Precies op dat moment vindt een enkele kilometers verderop de test met de eerste Amerikaanse atoombom plaats. Een gebeurtenis die de rest van haar leven zal bepalen.
meer info

Theater Ins Blau
do 18 mei, 20.30 uur

BplusC neemt nieuwe biebbus in gebruik

BplusC heeft vorige week na maanden voorbereiding een nieuwe Bibliobus in gebruik genomen. Aanstaande zaterdagmiddag kan iedereen op het Hooglandse Kerkplein tijdens de Open Dag van BplusC een kijkje nemen in de bus.
meer info
 

Bijzondere sieraden voor het Singelpark

Op vrijdag 5 mei heeft Isabelle Riffon een schenkingscontract ondertekend waarin is vastgelegd dat zij de Vrienden van het Singelpark de rechten schenkt voor de sieraden die zij heeft ontworpen in het project Jewels for Leiden. De Vrienden van het Singelpark zijn heel blij met deze bijzondere schenking en hopen de prachtige sieraden overal in Leiden – en daarbuiten – terug te zien!
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.