Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 18 mei 2017

Museumnacht in Leiden

Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 18.05.2017 | 24.05.2017
          

Beste ,

Morgenavond is de Museumnacht, neem een kijkje bij Naturalis, de Hortus botanicus of bij een van de andere musea. Een avond vol activiteiten voor jong en oud! Daarnaast is er dit weekend ook de Leiden Marathon en zijn er allerlei tentoonstelling van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design.

Lees verder voor andere tips en cultureel nieuws.

 Tentoonstelling

'Raakvlakken' Beelden in Leiden

Voor de openlucht expositie Raakvlakken van Beelden in Leiden zijn kunstenaars uitgenodigd die op hun eigen hedendaagse manier aansluiten op de kunststroming De Stijl. Ze laten met hun werken zien schatplichtig te zijn aan al die mensen die 100 jaar geleden nieuwe ideeën lanceerden omtrent kunst en vormgeving.
meer info

Hooglandse Kerkgracht, LUMC, Achmea
do 18 mei 2017 t/m zo 6 augustus

 Varia

Museumnacht Leiden

Op vrijdag 19 mei 2017 vindt de negende editie van de Museumnacht Leiden plaats. Het thema ‘Over Time’ staat dit jaar centraal. De acht deelnemende musea halen wederom alles uit de kast. Naast de vaste tentoonstellingen hebben de musea speciaal voor deze nacht een sensationeel programma samengesteld.
meer info

Diverse locaties binnenstad Leiden
vr 19 mei, 20:00 - 01:00 uur

Theater en Toneel

Dat Doet De Deur Dicht - Toneelgroep Imperium

Vanaf vrijdag 19 mei wordt er op de Oude Vest drie weken lang op gezette tijden lachsalvo’s uit het Imperium theater horen schallen. Toneelgroep Imperium bestaat 60 jaar en dat gaan we vieren met de komedie der komedies Dat Doet De Deur Dicht (Eng: Noises Off) van Michael Frayn. Deze dubbelzijdig hilarische deurenkomedie is een verdraaid grappige klassieker en een must voor alle levensgenieters en lachebekjes.
meer info

Imperium Theater
vr 19 mei t/m di 6 juni,
15:00 en 20.30 uur

Muziek overig

Toonkunstkoor Leiden - Andriessen en Duruflé

Onder leiding van dirigent Hans van der Toorn brengt het Toonkunstkoor Leiden muziek van Hendrik Andriessen en Maurice Duruflé. Een interessant repertoire, omdat Andriessen behoorlijk beïnvloed is door de Franse muziek uit de 19e en 20e eeuw, met name Cesar Franck. Bovendien baseert Andriessen zijn Missa Lauda Sion op een gregoriaanse melodie, net als Duruflé in zijn Requiem. Het geheel in het 125ste geboortejaar van Hendrik Andriessen.
meer info

Hooglandse Kerk
za 20 mei, 20.15 uur

Tentoonstelling

CONCREET 100 jaar later

Honderd jaar geleden werd het tijdschrift De Stijl opgericht door Theo van Doesburg. In het kader van de landelijke viering van 100 jaar De Stijl is er bij ARS een bijzondere tentoonstelling te zien. In honderd jaar heeft de kunstrichting van Mondriaan, Van der Leck en Van Doesburg zich verbreed en ontwikkeld.
meer info

LUMC, Hooglandse Kerkgracht, Achmea
za 20 mei 2017 t/m ma 5 juni,
vr - zo 13.00 - 17.00 uur

Varia

Leiden Marathon

De Leiden Marathon is voor iedere loper. De slogan is niet voor niets “It’s All About You”. Eén grote ronde die loopt door het historische Leiden en de al even oude en fraaie ommelanden. De route voert door negen mooie dorpen en één prachtige stad, waar veel muziek en toejuichingen te horen zijn. Wie de volle 42,195 km kan volbrengen, is de ultieme held van de dag.
meer info

Diverse locaties binnenstad Leiden
za 20 mei + zo 21 mei

Varia

De Stijl #2: Piet Mondriaan

Geheel in de stijl van het gedachtegoed van de kunstenaars Bart van der Leck, Piet Mondriaan en Theo van Doesburg werken de Veenfabriek en o k a p i in wisselende bezetting aan drie theatrale reflecties op het werk van deze kunstenaars. Het onderzoek beweegt zich daarbij van de akoestische en fysieke ruimte, via de elektrisch versterkte ruimte, naar een monumentale architectonische ruimte.
meer info

De Veenfabriek
wo 24 mei, 19.00 - 22.30 uur

Vandaag inloopbijeenkomst over start bouw parkeergarage Garenmarkt

Eind mei gaat de bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt van start. Dan kan er niet meer geparkeerd worden op het plein. Tijdens twee inloopbijeenkomsten op donderdag 18 mei biedt de gemeente omwonenden en overige belangstellenden de mogelijkheid om vragen te stellen.
meer info
 

Achter de schermen bij Museum De Lakenhal Dag van de Bouw

Museum De Lakenhal wordt momenteel gerestaureerd en uitgebreid. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei 2017 wordt het voorplein exclusief voor het publiek geopend.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.