Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 12 mei 2017

Rigoletto: 'Krankzinnige schoonheid' - Trouw

 
Nationale Opera & Ballet
online versie Doorsturen
programma
plan uw bezoek
steun ons
 
Geachte heer lezer,

Dinsdag 9 mei ging Rigoletto in première. Van dagblad Trouw krijgt de opera maar liefst vijf sterren, NRC en Het Parool geven er vier. Vooral de cast wordt uitbundig geprezen: 

‘Krankzinnig goede enscenering, waarin met een stralende topcast alles op zijn plek valt.’ Trouw, 11 mei 2017. Lees meer

Rigoletto van Verdi behoort beslist tot een van de meest geliefde opera's. Het hartverscheurende drama over de nar die zonder het te weten de dood van zijn eigen dochter veroorzaakt, is nog t/m 5 juni te zien in Nationale Opera & Ballet. Bekijk alvast de trailer.
 
 
Hondenhartje
jeugdopera vanaf 8 jaar
Primeur: na het succes van Reimsreisje brengt De Nationale Opera een nieuw gecomponeerde jeugdopera op het toneel. Voor en door zeebonken. Nieuwsgierig? Bekijk alvast hoe het er in de repetities aan toegaat.
BEKIJK DE VIDEO
Madrigalen in het Monteverdi-jaar
opera in het Decoratelier
Pierre Audi regisseert met Madrigalen opnieuw een cast van jonge zangers. Het Decoratelier van De Nationale Opera in Zuidoost, hét huis van ambachten, vormt een prachtige industriële locatie voor Madrigalen.
Lees meer
 
Nederlands Dans Theater
26 en 27 mei in Nationale Opera & Ballet
Parade is volledig gewijd aan het werk van associate choreographer Crystal Pite. NDT 1 danst een vernieuwde versie van Pite’s eclectische meesterwerk Parade (2013) én haar nieuwste werk The Statement (2016).
BESTEL KAARTEN
Juniors Go Dutch
t/m 18 mei te zien
De Junior Company, het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet, brengt na het grote succes van programma's als Ballet Bubbles (2016), opnieuw een tourneeprogramma vol verrassingen: Juniors Go Dutch.
bestel kaarten
 
La donna è mobile
geniet alvast van deze wereldberoemde aria
'La donna è mobile. Qual piuma al vento. Muta d'accento. E di pensiero.' Luister mee naar de meest beroemde opera-aria aller tijden: La donna è mobile! Vol passie vertolkt door tenor Saimir Pirgu.
BELUISTER DE ARIA
Sophie de Lint benoemd
De Nationale Opera krijgt een nieuwe directeur
Per 1 september 2018 zal Sophie de Lint in de voetsporen treden van Pierre Audi als directeur van De Nationale Opera. Sophie de Lint: “Ik kijk er zeer naar uit mijn passie voor opera te delen (…)”
Lees meer
 
Nationale Opera & Ballet
Youtube Pinterest Instagram
Linkedin Facebook Twitter
U ontvangt deze mail omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Uitschrijven kan hier | Profiel wijzigen