Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

VPRO documentaire The John Dalli Mystery

Kijk vanavond!
U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
     
9 mei 2017 VPRO

 
 
 
2doc: the john dalli mystery
dinsdag 9 mei, 22:55 uur, npo 2

John Dalli is de Maltese Eurocommissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming en is zo verantwoordelijk voor de gezondheid van miljoenen mensen. Op het moment dat een tabakswet door de EU moet worden geloodst, wordt hij ineens ontslagen op verdenking van corruptie en samenwerking met de tabakslobby. Hij ontkent en zegt van niets te weten. Wat is hier aan de hand?

De Deense onderzoeksjournalisten Mikael Bertelsen en Mads Brügger (The Ambassador, openingsfilm IDFA 2011) zijn geïntrigeerd door het verhaal en besluiten Dalli op hun eigen geestige en onnavolgbare wijze terzijde te staan. Van daaruit ontvouwt zich een duister en spannend onderzoek, dat reikt van Brussel tot de Bahama's en weer terug. De wondere wereld van de tabakslobby in de EU, corruptie en andere schimmige zaken.

Regie: Jeppe Rønde, een internationale coproductie met o.a. VPRO
 
 
3doc: bugs
 

 
donderdag 11 mei, 21:00 uur, npo 3

Een jong team van het Nordic Food Lab (bekend van toprestaurant NOMA) reist de wereld over op zoek naar manieren hoe je van insecten lekker eten kan maken. Is dit wellicht de oplossing voor het wereldvoedselprobleem?

Regie: Andreas Johnson, een internationale coproductie, met o.a. Submarine en VPRO, met steun van o.a. Filmfonds
 
 
2doc: the iraq war - regime change (deel 1)
 

 
donderdag 11 mei, 23:55 uur, npo 2

Hoe is het mogelijk dat de VS en Engeland zo veel fouten maakten in Irak? In dit drieluik proberen de grote spelers zelf deze vraag te beantwoorden.
Het eerste deel toont hoe de bestuurders VS en Engeland ervan overtuigd raakten dat Saddam Hussein in bezit was van WMD's (weapons of mass destruction). CIA-kopstukken en Saddam's minister van Buitenlandse Zaken beschrijven hoe het kon dat ze het zo mis hadden.

Regie: Norma Percy, Brian Lapping en Paul Mitchell, Groot-Brittannië, 2013
 
 
Bekijk online
   
2doc:
shadow world
 
 
 
   
2doc:
brommers kiek`n
 
 
 
 
Mocht deze nieuwsbrief niet correct of compleet worden weergegeven, voeg dan ons e-mailadres docu@vpro.dmd.omroep.nl toe aan uw adresboek. U kunt ook onze online versie van de nieuwsbrief openen.
 
VPRO © 2016 VPRO - VPRO.NL - AFMELDEN - DOORSTUREN - GEGEVENS WIJZIGEN