Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Fit op 4: ren je kwiek op klassieke muziek! ♫

Morgen in De nieuwe Stradivarius: twee gitaren in één | Luister terug: Opium op Oerol | Win cd: alle Pianoconcerten van Beethoven door Hannes Minnaar
Naar de AVROTROS sitedonderdag 15 jun 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Ab Nieuwdorp
 
Leer hardlopen op klassieke muziek met running coach Ab Nieuwdorp ♬

Hardlopen is fijn en klassieke muziek is fijn. De Klassieken brengt de twee samen in het Fit op 4-trainingsschema! Loop drie keer per week hard met een mooi doel: over 9 weken 30 minuten non-stop rennen. Trek je hardloopschoenen aan, doe je oordopjes in en loop je kwiek op klassiek!

Download de podcasts
pixel
Spike
 
Spikes elektrische droomgitaar in De nieuwe Stradivarius
 
Gitarist Spike weet precies wat hij wil: een elektrische gitaar en sitar in één, iets wat nooit eerder is gemaakt. Gitaarbouwer Eugen Wulff treedt op als leermeester bij dit ambitieuze plan. In Nashville doet Spike inspiratie op in de Gibsonfabriek.
Vrijdag | 20.25 uur | NPO 2
Meer over de uitzending
 
Meesterbouwers
 
Even voorstellen: de meesterbouwers
 
De komende weken begeleiden ze in De nieuwe Stradivarius de topmusici met het bouwen van hun droominstrument: onze zes meesterbouwers. Van accordeons tot drumkits en een ware Stradivarius, niets is ze te veel. We stellen de getalenteerde instrumentenbouwers aan je voor!
Maak kennis met de meesterbouwers
pixel
Opium op Oerol
 
Vanavond op NPO Radio 4: Opium op Oerol

Het NPO Radio 4-programma Opium zit deze week drie dagen op Terschelling om verslag te doen van theaterfestival Oerol. Andrea van Pol ontvangt in café De Rustende Jager artiesten, musici en regisseurs. Vanavond klinkt er live muziek van Mamihlapinatapai en vertelt Sarah Moeremans over haar Crashtest Ibsen-reeks.
Opium | 22.30 uur | NPO Radio 4

Luister de eerste twee uitzendingen terug
pixel
The Complete Pianoconcertos
 
Win cd-box: Beethoven door Hannes Minnaar
 
Pianist Hannes Minnaar en dirigent Jan Willem de Vriend brachten eerder al het Eerste, Tweede, Vierde en Vijfde Pianoconcert van Beethoven uit op cd, maar voor het eerst komen ze nu allemaal samen in een luxe cd-box: The Complete Piano Concertos, inclusief Minnaars interpretatie van het Derde Pianoconcert. Win de cd-box!
Doe mee aan de prijsvraag
 
prof. dr. Frans Grijzenhout
 
Een Goedemorgen Met... prof. dr. Frans Grijzenhout
 
Hoogleraar kunstgeschiedenis Frans Grijzenhout wordt ook wel 'de Sherlock Holmes van de Nederlandse Gouden Eeuw' genoemd. Zo ontdekte hij onder andere het wereldberoemde Straatje van Vermeer. Op NPO Radio 4 laat hij twee uur lang zijn muzikale ontdekkingen horen.
Zaterdag | 10.00 uur | NPO Radio 4
Meer over het programma
pixel
Harriet Krijgh
 
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Van 28 juni t/m 2 juli leidt celliste Harriet Krijgh, samen met een aantal andere fantastische musici, de bezoekers van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht langs de schatkamers van de kamermuziek. Drie concerten, waaronder het Openingsconcert, worden opgenomen door AVROTROS en live uitgezonden op NPO Radio 4.

Lees meer over het festival
pixel
MUZE
 
Cadeautje: een gratis MUZE

In ieder mens schuilt een kunstliefhebber, als je maar weet hoe je moet kijken. AVROTROS wil iedere Nederlander van kunst laten genieten. Dat doen we met programma's als De Klassieken en Tijl B op Volle Toeren, maar sinds kort ook met ons nieuwe kunsttijdschrift MUZE. Nieuwsgierig? We geven je een exemplaar van MUZE cadeau!

Ontvang een gratis MUZE