Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 15 juni 2017

LKCA nieuwsbrief | Interview met Sanne Scholten | Jaarverslag 2016 | Website vernieuwd

Als deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie
Logo LKCA
 

15 juni 2017

 facebook linkedin twitter 
Aandacht voor vernieuwing en diversiteit lees meer
Een jaar geleden startte Sanne Scholten als LKCA-directeur. Met de ambitie om het LKCA door te ontwikkelen naar een opener en vragender instituut. Hoe is het nu?

lees verder

Publieksjaarverslag 2016 lees meer
Bekijk onze activiteiten in 2016 in ons kleurrijke publieksjaarverslag!

lees verder

Jaarverslag 2016
Onze website is vernieuwd! lees meer
Bekijk deze korte introductie:
Een Basis voor Cultuurparticipatie lees meer
Hoe ziet cultuurparticipatie eruit in 2030? Wat verstaan we precies onder cultuurparticipatie en waar dient het toe? Is cultuurparticipatie een doel op zich, of vooral een middel om een gedroomde samenleving waar te maken? We gaan graag met jullie in gesprek over een aantal toekomstbeelden. Kom op 29 juni naar Ede en praat mee.

lees verder

Basis voor Cultuurparticipatie
iktoon 2017 lees meer
Tijdens iktoon is heel Nederland het podium van alle amateurkunstenaars. De hele maand juni vertonen zij op meer dan duizend locaties in circa 200 gemeenten hun kunsten. Iedereen die iets met kunst doet, kan ook in juni nog aansluiten. Op 1 juli is de spetterende afsluiting tijdens de finale van Kunstbende.

lees verder

Geef je op voor onze andere nieuwsbrieven lees meer
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de meest actuele kennis op het gebied van cultuureducatie en amateurkunst en van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice en nieuwsbrieven.

overzicht nieuwsbrieven

agenda
2 oktober 2017
De Kunst van... Toekomst creëren lees meer
Op 2 oktober is het weer zover: de jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst onder de titel De Kunst van... Dit jaar staat de dag volledig in het teken van de toekomst.

bekijk het programma en meld je aan!

Blogs over 'nieuwe' cultuurvormen lees meer
Wij willen een podium bieden aan 'nieuwe' cultuurvormen. Verschillende auteurs schrijven de komende weken blogs over spoken word, gaming, graffiti, textiele vormgeving en Indiase dans. Babs Gons trapte de serie af.

lees haar blog over spoken word

Hedy d'Ancona
Socrateslezing Hedy d'Ancona lees meer
Onze ambassadeur van Lang Leve Kunst Hedy d'Ancona hield de Socrateslezing!

lees of kijk de lezing terug

nieuw op opinieplatform Cultureel Kapitaal
Muziekles voor mensen met autisme: tips uit de praktijk > 
Next century skill: precies doen waar we als mens goed in zijn > 
culturele hotspots
Culturele hotspots lees meer
Autodidacte professionals in de kunsten hebben als jongere een andere start gemaakt. Waar zijn ze gevormd? Van wie hebben ze geleerd? Miriam Geerdes-Gazzah deed voor het LKCA onderzoek naar culturele hotspots en non-formeel leren, samen met Kunstbedrijf Arnhem en Cultuurmij Oost.

lees verder


Het LKCA is het landelijk kennisplatform voor educatie en participatie in kunst en cultuur. We dragen bij aan de kwaliteit van praktijk en beleid door kennis toegankelijk te maken, te delen en te ontwikkelen. We stimuleren de professionele ontwikkeling van het veld door ontmoetingen en debat en we bieden advies bij vraagstukken op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie.
 
 
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
Kromme Nieuwegracht 66
Postbus 452 | 3500 AL Utrecht
030 711 51 00
info@lkca.nl | www.lkca.nl
 facebook twitter linkedin