Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Ontdek Leiden op de langste dag van het jaar

Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 15.06.2017 | 21.06.2017
          

Beste ,

Al plannen voor dit weekend? Er worden nieuwe tentoonstellingen bij diverse musea geopend. Woensdag a.s. is het de langste dag van het jaar! Geniet in het Leidse Hout van Veennacht van Veenfabriek of in de Hortus botanicus van de avondopenstelling in de kassen.

Lees verder voor andere tips en cultureel nieuws.

UITGELICHT

De Veenfabriek - Veennacht #1

Theatraal midZOMERnachtfeest met performances, hapjes, drankjes, een dansje en een proost op de ondergaande zon. Een muzikale theatrale braderie in de openlucht op de langste dag van het jaar.
meer info

Leidse Hout
wo 21 juni, 18.00 uur

 Varia

Studio RMO

Studio RMO is een tekenatelier waar je niet alleen de kunst van de oude Grieken kunt bewonderen, maar waar je ook zélf aan de slag kunt gaan. Je doet opdrachten en bestudeert beelden. Met het tekenboekje word je zélf de kunstenaar! Studio RMO is speciaal gemaakt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, en hun ouders.
meer info

Rijksmuseum van Oudheden
vr 16 juni t/m za 30 september

 Varia

Dag van de architectuur

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017 viert Nederland de Dag van de Architectuur. Ga met RAP Leiden mee op reis langs vier bijzondere en invloedrijke projecten die de Leidse regio niet alleen in Nederland, maar ook internationaal op de kaart hebben gezet. Het BioScience Park. Maison d'Artiste. Nieuw Leyden. Kustwerk Katwijk.
meer info

Diverse locaties binnenstad Leiden
vr 16 juni t/m zo 18 juni

Tentoonstelling

Het gemaakte landschap. Foto's van Shibata Toshio

Deze zomer toont Japanmuseum SieboldHuis het Japanse landschap door de ogen van Shibata Toshio. De gerenommeerde landschapsfotograaf brengt grootschalige weg- en waterbouwkundige constructies in onbewoonde gebieden in beeld.
meer info

Japanmuseum SieboldHuis
vr 16 juni t/m zo 3 september

Tentoonstelling

Museum Het Leids Wevershuis in Stijl

In 1917 waren weven, quilten en vilten ambachtelijke bezigheden die hoofdzakelijk gericht waren op praktische toepassingen. Maar ook daar kreeg het gedachtengoed van De Stijl voet aan de grond, al ging dat (ook weer kenmerkend) niet zonder slag of stoot.
meer info

Museum Het Leids Wevershuis
za 17 juni t/m zo 24 september

Varia

ZiZo op het dakterras

ZiZo, oftewel Zin in Zondag, gaat er deze zomer voor zorgen dat je jouw weekend op perfecte wijze afsluit op het dakterras van Brasserie de Poort. Heerlijke happen en drankjes voor jou en je vrienden om lekker te delen. Vrolijke deuntjes à la Buena Vista Social club en De La Soul staan op de achtergrond aan.
meer info

Restaurant Brasserie De Poort
zo 18 juni, 16.00 - 21.00 uur

Varia

Midzomernacht

Ook in 2017 viert de Hortus botanicus weer het Midzomernachtfeest tijdens de langste dag van het jaar. De tuinen en kassen zijn open tot in de kleine uurtjes. Je kunt genieten van muziek, theater, Javaanse dans en nog veel meer.
meer info

Hortus botanicus
wo 21 juni, 19.30 uur

Vrijdag Open Huis bij Garenmarkt

Wil je weten wat de archeologen uit de grond opdiepen op de Garenmarkt? Kom dan naar de Garenmarkt op vrijdagmiddag 16 juni tussen 16.00 en 18.00 uur. Dan is er Open Huis.
meer info
 

Gezondheidsdag Leiden Leeft in Hooglandse Kerk

Aanstaande zaterdag, 17 juni, organiseren (bio)medische studenten aan het LUMC de Leiden Leeft gezondheidsdag in de Hooglandse Kerk. Leiden Leeft is een dag om gezond leven te promoten onder de inwoners van Leiden en omstreken. Het initiatief voor deze dag is ontstaan vanuit een wedstrijd van de Medische Faculteit der Leidse Studenten.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.