Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 26 september 2017

Alvast voor uw agenda: de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober

 
rmo.nl | bekijk deze nieuwsbrief online
 
 
RMO
 
 

NIEUWSBRIEF dinsdag 26 september 2017

 
 

Zwaardlezing en kinderarcheologen tijdens Nationale Archeologiedagen

Zwaardlezing en kinderarcheologen tijdens Nationale Archeologiedagen

Op 13, 14 en 15 oktober a.s. zijn de Nationale Archelogiedagen, voor iedereen die wil weten welke verhalen er in de Nederlandse bodem verstopt zitten. In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg kunt u talloze activiteiten in musea, archeologische centra, depots en universiteiten bezoeken. Ook in het Rijksmuseum van Oudheden zijn er (gratis) activiteiten voor het hele gezin: een lezing over het 'zwaard van Ommerschans', het recent aangekochte topstuk uit de prehistorie, en kinderen kunnen de hele dag als archeoloog aan de slag.

Meer info en aanmelden via onze website
 

 

Nieuwe tentoonstellingen, binnenkort te zien

Nineveh

Nineveh

Vanaf 20 oktober 2017
Over de legendarische hoofdstad van de Assyriërs die rond 700 v.Chr. de grootste stad ter wereld was. Met meer dan tweehonderd objecten uit internationale musea, waaronder prachtige beelden en indrukwekkende reliëfs.
» meer informatie

 

Fascinatie voor Persepolis

Fascinatie voor Persepolis

Vanaf 20 oktober 2017
Over Europese reizigers, fotografen en archeologen die in de voorbije eeuwen de ruïnes van Persepolis bezochten en de tekeningen, gravures, boeken, teksten en foto's die zij van hun reizen naar het zuiden van Iran maakten. 
» meer informatie

 

 

Aanwinst: collectie antieke munten

Aanwinst: collectie antieke munten

Als u in de Tempelzaal tóch het zwaard van Ommerschans aan het bekijken bent, loop dan meteen even naar de zijkant van de Egyptische tempel. Daar vindt u een andere collectie-aanwinst: een particuliere verzameling antieke munten die vorig jaar aan het museum is geschonken. De collectie is heel divers en vormt daardoor een prachtige aanvulling op onze muntencollectie. U ziet in de vitrine munten uit alle windstreken van de oudheid: Keltische, Romeinse, Griekse en Byzantijnse munten, en munten uit het Zwarte Zeegebied, Parthië (Iran) en het Hindu Kushgebergte (Afghanistan/Pakistan). 

Lees meer over de munten op onze website
 

 

Fik Meijer over de Via Appia

Fik Meijer over de Via Appia

Schrijver en classicus Fik Meijer presenteert dinsdag 24 oktober a.s. in het Rijksmuseum van Oudheden zijn nieuwe boek Via Appia: met Horatius langs de koningin der wegen. Hierin volgt hij het spoor van de dichter Horatius, die in 37 voor Christus over de Via Appia reisde, de beroemdste Romeinse weg. Meijer geeft deze avond een lezing en signeert zijn nieuwe boek na afloop. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via onze website. Via Appia is vanaf deze avond te koop in de Museumshop.

Aanmelden via onze website
 

 

Het zwaard van Ommerschans

Museumwandeling

Museumwandeling

Zondag 1 oktober, 14.00 uur
Joris Brattinga, assistent-conservator collectie Nederland prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden, neemt u mee voor een rondleiding langs het zwaard van Ommerschans en over de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland.
• meer informatie

 

Lezing

Lezing

Dinsdag 10 oktober, 20.00 uur
Luc Amkreutz, conservator collectie Nederland prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden, houdt een lezing over de recente aankoop van het zwaard van Ommerschans, een van de iconische voorwerpen uit de Nederlandse archeologie. 
• meer informatie

 

 

Mail en win proefabonnement Geschiedenis Magazine

Mail en win proefabonnement Geschiedenis Magazine

In Geschiedenis Magazine leest u prachtige artikelen over Prehistorie, Oudheid, Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Eerste & Tweede Wereldoorlog en de Moderne Tijd. In ieder nummer staan talloze meeslepende, rijk geïllustreerde verhalen, geschreven door experts die alles weten over hun onderwerp én er goed over kunnen vertellen. We mogen van de uitgever tien proefabonnementen weggeven. Meedoen? Stuur dan vóór 4 oktober a.s. een mail aan prijsvraag@rmo.nl, onder vermelding van 'Geschiedenis Magazine'. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Lees meer over Geschiedenis Magazine
 

 

€ 4 korting op studiedag over Troje

€ 4 korting op studiedag over Troje

Op zaterdag 21 oktober organiseert OudWeb-archeologe Annet van Wiechen van 11.00 tot 16.00 de studiedag Troje, feiten & fictie in het Rijksmuseum van Oudheden. Tijdens deze dag draait het om de vraag wat Troje eigenlijk is: een fictieve stad die dramatisch ten onder ging vanwege een vrouw? Of een historische stad waarvan de geschiedenis met beeldende verhalen werd verrijkt? Als lezer van deze nieuwsbrief krijgt u € 4 korting als u bij uw inschrijving de kortingscode RMONieuwsbrief vermeldt (inschrijven vóór 11 oktober a.s.).

Inschrijven via de website van OudWeb
 
 
   
 

Bank Giro Loterij