Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 26 september 2017

Colomba nieuwsbrief Nr. 251

Nieuwsbrief nummer 251

 
www.colomba.nl

De Psalmen

Uit het Hebreeuws vertaald door Dr Ida G.M. Gerhardt en Dr Marie H. van der Zeyde.

13 x 19,5 cm. 368 pag. Gebonden.

  • Nr. 1135

€ 22,50 (Aktieprijs)

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

Boven God niets

Door: Jean Lafrance, pr.

Deze bekende Franse priester wil de lezer helpen om het gebed in zichzelf te vinden en te laten opbloeien door de overgave aan de Heilige Geest.

13,5 x 19,5 cm. 150 pag.

  • Nr. 1122

€ 15,40

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Terugblik & Verwachting

Door: Kardinaal L.J. Suenens

Met spitse pen en veel humor schrijft Kardinaal Seunens over wat er tijdens het Concilie echt op het spel stond, en over de post-conciliaire ontwikkelingen. In een open brief zegt Kardinaal Danneels over zijn voorganger: 'Tijdens de synode heeft de paus me uitdrukkelijk gezegd dat Kardinaal Seunens een beslissende rol gespeeld heeft tijdens het Tweede Vaticaans Concilie. De universele kerk heeft hem veel te danken.'

In het boek is inderdaad een geestbewogen man aan het woord, een echte 'homme d'eglise'. Kardinaal Seunens blikt terug op een leven waarin hij steeds zijn best heeft gedaan om de wegen van de Geest te volgen.

Het boek, dat boeit van het begin tot het einde, bevat tal van anekdoten over de verschillende kerk- en wereldfiguren die de Kardinaal van dichtbij heeft gekend. Wat treft is het accent van hoop dat overal doorklinkt. Bovenal is het een boek dat getuigt van geloof en liefde voor de Kerk.

16 x 24 cm. 320 pag.

  • Nr. 500

€ 12,00 (Aktieprijs)

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

De kruisweg -Clément-

Door: Olivier Clément

Op verzoek van Paus Johannes Paulus II schreef de orthodoxe theoloog Olivier Clément deze nieuwe meditatie bij de kruisweg. Door dit oecumenisch gebaar getuigt de Paus van zijn waardering voor de Christenen in de Oosterse Kerk -de andere "Christelijke long" zoals hij ze zelf noemt- en voor hun diep gevoel voor spiritualiteit.

Er werd dikwijls gezegd dat het christelijke Westen het accent gelegd heeft op Goede Vrijdag en het Oosten op Pasen, maar dan vergeet men dat het kruis en de verrijzenis onlosmakelijk verbonden zijn. Voor een orthodox betekent doordringen tot de spiritualiteit van de kruisweg, dat men probeert niet alleen de menselijke maar ook de goddelijke en geïncarneerde diepte van te onderstrepen. Want het is God zelf die op Golgota, aan den lijve de wanhoop van de menselijke doodsangst ervaren heeft, om voor ons een weg te banen naar de verrijzenis.

Olivier Clément schrijft: "God treedt vrijwillig binnen in het kwaad, in de dood, om zich voorgoed tussen ons en het niets te plaatsen, om ons te laten voelen, ons te laten ervaren dat uiteindelijk niet de leegte maar de liefde overwint".

14 x 21 cm. 104 pag.

  • Nr. 1278

€ 10,00 (Aktieprijs)

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Geroepen om te dienen

Werkers in de wijngaard van de Heer

Door: Simon Dankers

Hoe kan ik weten of ik geroepen ben en hoe kan ik groeien in mijn roeping?

Van dezelfde auteur verscheen eerder bij Colomba een studie over de theologie van het lichaam volgens paus Johannes Paulus II: In liefde verenigd (inmiddels 5e druk).

17 x 24 cm. 96 pag.

  • Nr. 2398

€ 3,90 (Aktieprijs)

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

Gewetensvorming

Door: Dr. P. Penning de Vries SJ

Een verzameling van 30 jaar retraites en geestelijke leiding.

Waaronder: heilige verlangens, beschadigde emoties, frustraties, hoe kom je het snelst van je gebreken af?,kwaad worden, apathie, liefde die van één kant komt, mag je een ander op z'n fouten wijzen?, hoe laat men z'n eigen wil los?, negatieve gevoelens, omgaan met gevoelens, verstrooiingen, wederliefde, geestelijke gevoelens, angst, reflecties en bevestiging.

12 x 19 cm. 106 pag.

  • Nr. 2429

€ 2,25

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
www.colomba.nl

Waarom geloven in God?

Door: Herwig Arts

Herwig Arts zoekt naar antwoorden op vragen als: Wat betekent het in God geloven? Hoe ben ik ooit tot het geloof in God gekomen? Waarom blijf ik ook vandaag nog in God geloven?

13 x 21 cm. 114 pag. Gebonden.

  • Nr. 1019

€ 6,00

Bekijk het boek in onze webwinkel
www.colomba.nl

Met je kinderen praten over God

Door: Rick Osborne

Een praktische handleiding voor ouders die voorbereid willen zijn op de moeilijk-te-beantwoorden-vragen over God. Een boek vol handige tips en raadgevingen.

Vragen als: Waarom kan ik God niet zien?; Hoe is het in de hemel?; Wat is er zo belangrijk aan de Bijbel? worden behandeld. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan onderwerpen als: de Kerk; God; de engelen en de hemel.

13,5 x 21,5 cm. 240 pag.

  • Nr. 1585

€ 7,50 (Aktieprijs)

Bekijk het boek in onze webwinkel
 
Copyright © 2017 Stichting Verzendboekhandel Colomba, Alle rechten voorbehouden

Tel.: 071-517.49.51
Fax: 071-515.46.01
Email:
info@colomba.nl

Indien u geen prijs stelt op (verdere) nieuwsbrieven, klik dan hier