Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 28 september 2017

Combineer cultuur met actief en ontdek Friesland

Ga op tournee door de provincie | Backpacken Friesland Style | Binnenkort in Friesland | Leeuwarden-Fryslân 2018 | Waarom is Leeuwarden leuker dan Groningen? | Nano vakantie | Route van de maand
GA OP TOURNEE DOOR DE PROVINCIE
Of je nu de fiets pakt, je wandelschoenen, een step of de driewieler van het buurmeisje, je ziet meer als je in beweging bent. In Friesland vind je 2.750 km aan fietsnetwerk, 2.300 km aan wandelpaden, 4 nationale parken, twee Unesco Werelderfgoederen en eindeloze waterwegen. Natuurlijk kent iedereen de bekende elf steden, maar neem eens de tijd om onze unieke dorpen en eindeloze mogelijkheden om rust, een terrasje of een uitkijkpunt te ontdekken.

BACKPACKEN FRIESLAND STYLE
Ga er op uit in Friesland als je van wandelingen houdt. Van een korte kuier (Fries voor wandeling) tot een lange wandelroute, bekijk het filmpje om een indruk te krijgen.

BINNENKORT IN FRIESLAND
PRESENTATIE PROGRAMMA LF2018 
3 Oktober wordt op het Gouverneursplein in Leeuwarden het volledige programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 bekend gemaakt. Je bent welkom tijdens dit spektakel vanaf 17:00 uur. 
> lees meer
NACHT VAN DE NACHT
Ontdek hoe mooi Friesland in het donker is tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober. Door heel Nederland en dus ook in onze provincie vindt er van alles plaats, zoals deze speciale wandeling.
> lees meer
Bekijk de hele evenementenagenda op Friesland.nl
LEEUWARDEN-FRYSLÂN 2018
Grijp de confetti!
Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 nodigt je uit voor de lancering van het programma op dinsdag 3 oktober. Met nog zo'n 100 dagen tot de officiële opening blikken we in Leeuwarden vast vooruit op de talloze evenementen die de culturele agenda van Friesland kleur gaan geven.

Op Dinsdag 3 oktober ben je vanaf 17.00 uur van harte welkom op het Gouverneursplein in Leeuwarden. Er is gratis snert en live muziek. Om klokslag 18.00 uur wordt het  LF2018-lied voor de eerste keer gespeeld. Vervolgens presenteren verschillende projecten uit het programma zich op verrassende wijze.
Lees meer over de presentatie op 3 oktober
WAAROM IS LEEUWARDEN LEUKER DAN GRONINGEN?
Volgens de studenten
 
Yga: "Het is hier wat rustiger, er is genoeg te doen en ehm… hoe noem je dat? De gemeenschapssfeer, die is gewoon heel fijn."

Lees meer >
NANO VAKANTIE
Het is een nieuw fenomeen hoorden we, die nano vakantie. Maar wij merken dat de mensen die naar Friesland komen het al jaren doen. Een korte, vaak wat luxere, vakantie om even op te laden. Meestal dicht in de buurt zodat je ultiem kan genieten van je midweek of weekend. En laat Friesland nu precies de rust en ruimte bieden op slechts anderhalf uur reizen van Amsterdam.

Ontdek de mogelijkheden >
ROUTE VAN DE MAAND
DE WADDENKUST
In deze editie staan de routes aan de Waddenkust centraal

Bekijk de routes hier >
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list