Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 21 september 2017

De Hart & Ziel Bus trekt vanaf morgen door Nederland!

Win cd: A Telemann Companion door Akademie für Alte Musik Berlin | Kijk mee: Beethovens 'Negende' in Het Concertgebouw | Kom naar de opnames van Maestro
Naar de AVROTROS sitedonderdag 21 sep 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Hart & Ziel Bus
 
De Hart & Ziel Bus komt naar je toe!

Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp hebben hun koffers al gepakt: vanaf morgen touren ze door het land met de NPO Radio 4 Hart & Ziel Bus om stemmen te verzamelen voor de Hart & Ziel Lijst. De Ochtend van 4 en De Klassieken zijn live te horen vanuit de bus, waar elke dag leuke gasten en musici langskomen. Kom je ook? De koffie staat klaar!

Waar staat de Hart & Ziel Bus?
pixel
Out of the Blue
 
Kom naar de nieuwe concertserie Out of the Blue
 
Prachtige muziek, inspirerende verhalen en een lekker driegangendiner: dat is de nieuwe concertserie Out of the Blue. In TivoliVredenburg neemt acteur Thomas van Luyn je na het eten - met een wijntje natuurlijk - mee in het verhaal achter Dvořáks 'Negende', uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest.
Donderdag 5 oktober | 19:30 uur
Meer over de concertserie en de kaartverkoop
 
Het AVROTROS Vrijdagconcert
 
Het AVROTROS Vrijdagconcert gaat weer van start
 
Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor openen morgenavond het nieuwe seizoen van het AVROTROS Vrijdagconcert met muziek van Beethoven en Zuidam. Seizoen 2017/2018 staat in het teken van de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein. Hij wordt geëerd met uitvoeringen van onder meer 'West Side Story' en de 'White House Cantata'.
Meer over het AVROTROS Vrijdagconcert
pixel
Het Radio Filharmonisch Orkest
 
Kijk mee: Beethovens 'Negende' in Het Concertgebouw

Deze zondag staan het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met Beethovens 'Negende'. Benieuwd? Het Zondagochtend Concert is live te horen op NPO Radio 4, maar is deze keer ook live mee te kijken op de website.
Zondag | 11:00 uur | NPO Radio 4 en de site

Meer over het concert
pixel
A Telemann Companion
 
Win cd-box: A Telemann Companion
 
250 Jaar geleden overleed de productieve componist Telemann, die in zijn leven duizenden werken schreef. Om hem te eren is de cd-box 'A Telemann Companion' verschenen, met bijzondere uitvoeringen door de Akademie für Alte Musik Berlin. We geven vijf exemplaren van de box weg!
Doe mee aan de prijsvraag
 
Maestro 2017
 
Kom naar de opnames van Maestro
 
De opnames voor Maestro zijn in volle gang en de strijd tussen de BN'ers wordt elke week heviger. Wil je het muziekspektakel van dichtbij meemaken? Kom dan naar de opnames in de Philharmonie Haarlem. Het nieuwe seizoen wordt vanaf 29 oktober uitgezonden op NPO 1.
Meer over het programma en de kaartverkoop
pixel
Herfst
 
Vier het begin van de herfst

Vandaag is de officiële start van de herfst. Zit je nog in de zomersferen? Wij helpen je op weg met onze video vol relaxende muziek voor het najaar! Zet een warm kopje thee, duik op de bank met een dekentje, steek de geurkaarsen aan en droom weg bij de mooie sfeerbeelden en rustgevende klassieke muziek.

Bekijk de video
pixel