Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 21 september 2017

πŸ‚ De herfst staat weer voor de deur πŸ‚

Herfst in het museum

Lees online  |  Afmelden
De herfst staat weer voor de deur
Deze herfst is er veel te doen in het museum. Workshops, rondleidingen, lezingen, een uniek bezoek aan het restauratieatelier, Vincent op Vrijdag en nog veel meer.
Van Gogh Museum
 
 
Volgende maand: herfstvakantie
Familiedagen in het museum
Kom je in de herfstvakantie ook naar de Familiedagen? Van 21-29 oktober 2017 is er elke dag iets bijzonders te doen in het Van Gogh Museum: workshops, (theatrale) rondleidingen, een Tekenkar en nog veel meer. Alle activiteiten zijn gratis. Let op: voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.
naar de familiedagen
Uitgelicht: Tuin van de inrichting Saint-Paul
‘Het vallen van de bladeren’
Vincent van Gogh liet zich inspireren door de grote tuin rondom de inrichting waar hij zich in 1889 liet opnemen. In de herfst maakte hij dit schilderij dat hij Het vallen van de bladeren noemde. Het herfstgevoel wordt hier opgeroepen door de kleuren, de eenzame wandelaar en de bladeren die door de wind worden meegevoerd.
bekijk meer details
Loving Vincent
Doe mee en win twee kaarten voor de première in het museum
’s Werelds eerste geschilderde film over Vincent van Gogh zal vanaf eind oktober in Nederlandse bioscopen te zien zijn. De première vindt op 5 oktober plaats in het Van Gogh Museum. Wil jij bij dit exclusieve evenement aanwezig zijn? Doe mee aan de prijsvraag, speciaal voor onze nieuwsbriefabonnees. Lees meer over deze actie op onze website.
naar de prijsvraag
Een avond offline
Vincent op Vrijdag & Oedipus
In een wereld zonder digitale communicatie ontdekte en ervaarde Van Gogh nieuwe dingen met al zijn zintuigen. Op zoek naar een vrijer leven raakte Oedipus geïnspireerd door Vincent van Gogh. Stap op vrijdagavond 29 september in de offline wereld van Vincent op Vrijdag & Oedipus en ontdek wat jouw zintuigen je vertellen.
bekijk het hele programma
Films en rondleidingen
Van Gogh in gebarentaal
Zaterdag 23 september is het WereldDovenDag. Om dit te vieren draait de museumfilm over Vincent van Gogh vanaf zaterdag met ondertiteling in Nederlandse Gebarentaal. Deze is ook online te bekijken. Het hele jaar zijn er in het museum verschillende gratis rondleidingen in gebarentaal en tijdens de Familiedagen zijn er speciale familierondleidingen in gebaren.
bekijk de film
Wetenschap & kunst
Ontdek meer
Het Van Gogh Museum doet weer mee aan het Weekend van de Wetenschap (7-8 oktober). Breng een uniek bezoek aan ons restauratieatelier of kom naar de lezing Virtuele restauratie van Van Gogh. Vooraf inschrijven is niet mogelijk. Meer informatie vind je op de website. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen vol met nieuws en updates over onze wetenschappelijke onderzoeksprojecten? Vink dit aan op jouw eigen profielpagina
pas je profiel aan
Accessoires voor de herfst
20% korting
De herfst is begonnen en dat betekent dat de paraplu’s, regenjassen en dikke sjaals weer uit de kast kunnen worden gehaald. Tot en met 29 september ontvang je in onze webshop 20% korting op alle herfstige accessoires, paraplus & sjaals geïnspireerd op onder andere Amandelbloesem, Zonnebloemen en Irissen. Gebruik hiervoor kortingscode HappyRainyDays.
naar de actie
"De herfst is het contrast der geele blaren tegen violette toonen"
Vincent van Gogh aan zijn broer Theo, juli 1884.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
geweldig
 
Kan beter
Voorbij de rij? Boek online. Ook voor Museumkaarthouders.
Van Gogh Museum
Museumplein 6, Amsterdam
www.vangoghmuseum.nl
info@vangoghmuseum.nl
T+31 (0)20 570 52 00
 
Openingstijden
Museumshop
Facebook   Twitter   Instagram