Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 28 september 2017

De wereldse films van deze herfst (en kaarten winnen voor Walk With Me)

De 8ste editie van World Cinema Amsterdam is voorbij! Het enige echte wereldcinema festival van Nederland met het beste van de hedendaagse cinema uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika vindt in augustus 2018 weer plaats, datum volgt.
View this email in your browser
Daar zijn we weer! Ditmaal niet met festivalnieuws maar wel met een aantal filmtips voor films die je zomaar gemist kan hebben op de afgelopen editie van World Cinema Amsterdam....
Walk With Me + meditatieworkshop
Vandaag gaat Walk With Me in première, een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Zondag 1 oktober vindt er een speciale vertoning plaats om 11.00 uur. Voorafgaand aan de film geeft David Meijer van De Lijfschool een meditatieworkshop in de zaal. Hij gaat iets vertellen over meditatie en ook zal hij met het publiek ademhalingsoefeningen, en rek- en strekoefeningen doen. Ervaring op het gebied van yoga en mindfulness is niet nodig. Koop je kaarten vooraf. Hier lees je meer over de film en over deze bijzondere zondag zenochtend...

Kaarten winnen?
Laat ons zsm via publiciteit@rialtofilm.nl weten waarom dit jouw ding is en je er zondag echt bij wilt zijn. Voor het weekend nog krijgen de winnaars bericht.
Kedi van regisseur Ceyda Torun trok al meer dan 40.000 bezoekers in Nederland
 
World Cinema Amsterdam films in première
Vazante (Brazilië), Blessed Benefit (Jordanië), kattendocumentaire Kedi (Turkije) en ook slotfilm Una Mujer Fantastica (Chili) beleefden hun voorpremière op World Cinema Amsterdam en zijn (nog steeds) dagelijks te zien. Mooi dus mocht je ze gemist hebben tijdens het festival. Wat het festivalpubliek ervan vond bekijk je hier, in een paar leuke filmpjes!

En ook...
Het indrukwekkende City of Ghosts is dagelijks te zien in Rialto. Regisseur Matthew Heineman, die eerder in Cartel Land de drugsproblematiek op het Mexicaans-Amerikaanse grens in beeld bracht, portretteert in deze film een aantal RBSS-leden. Let op: de documentaire bevat schokkende beelden.

We hopen je gauw weer te zien in Rialto. Tot dan of tot de volgende nieuwsbrief!
Copyright © 2017,  Rialto Film, All rights reserved.
www.worldcinemaamsterdam.nl
www.rialtofilm.nl
 

World Cinema Amsterdam & Rialto
Ceintuurbaan 338
1072 GN Amsterdam

Tel: +31 (0)20 662 34 88
Fax: +31 (0)20 671 65 81

Email: info@rialtofilm.nl // worldcinemaamsterdam@rialtofilm.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list