Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 14 september 2017

Het Meisje in witte kimono in Het geheim van de Meester

Breitner | De Pont | Van Gogh | Anton Heyboer | Pierre Janssen
Naar de AVROTROS sitedonderdag 14 sep 2017  Bekijk de online versie
.
pixel
Het geheim van de Meester aflevering 3
 
Het geheim van de Meester: George Hendrik Breitner
 
In de derde aflevering maken Jasper en zijn team een reconstructie van het Meisje in witte kimono en daarvoor gebruiken ze de originele camera van Breitner! Ook gaat Michel opzoek naar een recept in de archieven van een oude verfhandel!
Het geheim van de Meester | Dinsdag, 21:20 uur | NPO2
 
Anton Heyboer, Is Den Ilp (detail), 1973, gelatinezilverdruk, 33.4 x 40,4 cm, Gemeentemuseum Den Haag
 
Vanavond in Nu te Zien!: Anton Heyboer
 
Museumdirecteur Cathelijne Broers ontdekt in het Haagse Gemeentemuseum dat Anton Heyboer meer was dan een excentriekeling met vijf vrouwen. Binnen de tentoonstelling Anton Heyboer ligt de focus op zijn werk en niet op zijn levensstijl.
Nu te zien | Vanavond, 21:45 uur | NPO2
pixel
Het geheim van de Meester seizoen 1
 
Winactie: Vrijkaarten opnames Het geheim van de Meester College

Altijd al de reconstructies in het echt willen zien en het team live horen vertellen hoe ze de meesterwerken tot leven hebben gebracht? Het geheim van de Meester-team tourt dit seizoen langs de theaters met de reconstructies en jij kunt erbij zijn!

Doe mee aan de winactie
pixel
Pierre Janssen in Close Up
 
Close Up: Pierre Janssen - In de greep van de kunst
 
Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'.
Close Up | Zaterdag, 10:25 uur | NPO1
 
Tussen Kunst en Kitsch aflevering 2
 
Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Fries Museum
 
In Tussen Kunst en Kitsch taxeert expert Kitty Laméris een glas dat al zeker sinds 1800 in de familie van de eigenaar is. Daarnaast taxeert expert Mieke Zilverberg een aardewerken pot, die tijdens het graven naar boven kwam.
Tussen Kunst en Kitsch | Woensdag, 20:30 uur | NPO1
pixel
Dit jaar bestaat Museum De Pont in Tilburg 25 jaar. Zakenman Jan de Pont had een missie: het stimuleren van eigentijdse kunst. De Pont begon letterlijk met nul kunstwerken, maar inmiddels komen er van over de hele wereld kunstenaars en bezoekers naar Tilburg. Hoe ze dat voor elkaar kregen ziet u in dit eerste deel van de documentaire.
 
Zondag in Kunstuur: Tweeluik De Pont

Dit jaar bestaat Museum De Pont in Tilburg 25 jaar. Zakenman Jan de Pont had een missie: het stimuleren van eigentijdse kunst. De Pont begon letterlijk met nul kunstwerken, maar inmiddels komen er van over de hele wereld kunstenaars en bezoekers naar Tilburg. Hoe ze dat voor elkaar kregen ziet u in het eerste deel van de documentaire.

Meer informatie over de uitzending
pixel
Het geheim van de Meester aflevering 2
 
Terugkijken: Het geheim van de Meester - Frans Hals
 
Jasper en zijn team storten zich op een vroeg portret van Frans Hals. Gedurende het maakproces van de reconstructie wordt er getwijfeld aan de echtheid van het werk. De verwarring is compleet als er een gravure opduikt met dezélfde afbeelding, maar waarop méér te zien is.
Kijk Het geheim van de Meester terug
 
Altijd te zien: Caféterras bij Nacht Vincent Van Gogh's in het Kröller-Müller Museum in Otterlo
 
Altijd te zien: Vincent Van Gogh's Caféterras bij Nacht
 
Van Gogh genoot ervan om 's nachts te schilderen. De kunst was om grijstinten te vermijden. Schilderde hij het kleurrijke Franse nachtleven in 1888 met kaarsen op zijn hoed? Zijn nachtelijke meesterwerk Caféterras bij Nacht is Altijd te zien in de vaste collectie van het Kröller-Müller Museum!
Bekijk de video
pixel
Anton Heyboer, De drie slachtoffers van mijn bestaan, 1978, gelatinezilverdruk en olieverf, 4 bladen van elk 40 x 30 cm, Gemeentemuseum Den Haag.
 
Leden Event: Wie was Anton Heyboer?

AVROTROS organiseert 11 november een unieke middag rond de tentoonstelling Anton Heyboer - Het Goede Moment in het Gemeentemuseum in Den Haag. De conservator geeft inzicht in het werk en de persoonlijkheid van deze bijzondere kunstenaar. Aansluitend kun je op eigen gelegenheid de werken bewonderen en napraten met een borrel in de Tuinzaal van het museum.

Lees meer over het leden event