Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 21 september 2017

Introductie Video-hometraining, Sociaal werk in de wijk, en meer...

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser
   
 
 

Nieuwsbrief | week 38

 Heeft u al een kijkje genomen op onze vernieuwde website?

 
Video-hometraining en video-interactiebegeleiding
Een introductie van de methodieken

Deze handleiding geeft een toelichting op de inhoudelijke en methodische opzet, de theoretische achtergronden en de verschillende toepassingen van de methodiek. De duidelijke structuur en heldere onderbouwing bieden iedereen die kennis wil maken met VHT en VIB een stevig handvat.

Lees meer & bestel

Werken in de halfde lijn
Sociaal werk in de wijk. Hoe doe je dat?

Werken in de halfde lijn is sociaal werk in de wijk, het dorp, de buurt of straat; kortweg werken in de wijk. Dit werken in de halfde lijn is niet alleen flink in ontwikkeling, maar ook lastig vorm te geven. Immers: hoe doe je dat? Met dit boek worden hulpverleners geïnspireerd om met de geboden hulpmiddelen en handvatten aan de slag te gaan en/of hier eigen variaties op te ontwikkelen, al dan niet samen met collega’s.

Lees meer & bestel

   
 

Ondersteuning van psychisch kwetsbare mensen 
In ambulante begeleiding en beschermd wonen

Door zowel ontwikkelingen in de ggz als in het sociale domein verandert de ondersteuning van psychisch kwetsbare mensen. Dit boek beschrijft de ontwikkelingen in het werkveld van ambulante begeleiding en beschermd wonen. Daarin zijn RIBW’s, geïntegreerde ggz-behandelorganisaties en instellingen voor maatschappelijke opvang actief. 

Lees meer & bestel


Op Stap: Continu methodiek voor sociaal-emotionele ontwikkeling 
Voor jeugdigen met gedragsproblemen 

Problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling liggen aan de basis van de meeste problemen bij jeugdigen die zijn opgenomen binnen de jeugdzorg. Kortdurende behandelprogramma’s gaan vaak in op het aanleren van praktische vaardigheden en niet op deze onderliggende sociaal-emotionele problematiek. Dat maakte een behandelmethodiek nodig die met jeugdigen bezig gaat in hun dagelijks leven en die hun sociaal-emotionele ontwikkeling verbetert.

Lees meer & bestel


 

Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk 
Wat is het verschil tussen een koffieklets organiseren en gezinnen zich écht thuis laten voelen in je organisatie? Waarom zou je inzetten op die vele kleine dagelijkse ontmoetingen tussen gezinnen? En hoe doe je dat nu? Ontmoetingskansen creëren tussen diverse gezinnen is mogelijk, het is zelfs wenselijk, maar het gaat niet altijd vanzelf. Hoe dat komt, wordt uitgelegd in dit boek.

Lees meer & bestel


Een goed lied zingt zichzelf 
Hoe schrijf ik een kinderlied?

In dit boek legt Jeroen Schipper uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem in zijn werk gaat. Hij gaat onder andere in op rijm, metrum, liedstructuur, stijl en culturele context. Daarnaast is er in het boek aandacht voor het liedjes schrijven mét kinderen. Het is een boek vol met tips en voorbeelden. Op de bijbehorende website vind je luisterfragmenten bij alle voorbeelden uit het boek.

Lees meer & bestel


  Volg ons op twitter: @SWP01
 


  Kerncongres Stemmingswisselingen
5 oktober 2017 | Meervaart, Amsterdam

6e Jaarcongres Leve het Jonge Kind
7 november 2017 | Jaarbeurs, Utrecht

4e Jaarcongres Huiselijk Geweld
21 november 2017 | Meervaart, Amsterdam

  Uitgeverij SWP

WTA Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme

Tijdschrift SoziO

Tijdschrift Kiddo

PIP Pedagogiek in Praktijk

Kindcentrum-BBMP

Participatie en Herstel

Ouderschapskennis

Waardenwerk

 
   
Ontvangt u deze mailing liever niet meer? Klik dan hier om u uit te schrijven.