Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 14 september 2017

Kom zaterdag naar de Nacht van Kunst & Kennis

 
Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 14.09.17 | 20.09.17

Beste ,

Komend weekend staat in het teken van kunst, kennis en wetenschap. Vrijdag vindt de eerste editie van WAVELENGTH, een nieuw klassiek muziekfestival, plaats. Zaterdag ga je op ontdekkingsreis tijdens de Nacht van Kunst & Kennis en zondag leren kinderen op speelse wijze tijdens het eerste Tech It Out Festival alles over de technologie van de 21e eeuw.


Lees verder voor meer informatie over de activiteiten en evenementen in Leiden!

muziekfestival

WAVELENGTH

Op vrijdagavond 15 september vindt de eerste editie van WAVELENGTH plaats. Het is een nieuw klassiek muziekfestival in Leiden waarbij het Leiden Bio Science Park voor een avond verandert in een podium voor bijzondere optredens door nationale en internationale musici. Het programma beslaat o.a. composities van Mozart, Beethoven en John Cage, Charles Ives en Steve Reich. 
meer info

Leiden Bio Science Park
 vr 15 september 17:30 - 22:00 uur 

varia

Nacht van Kunst & Kennis

Ga mee op ontdekkingsreis tijdens de Nacht van Kunst & Kennis! Zaterdag nemen wetenschappers, theatermakers, muzikanten en kunstenaars jou mee op hun zoektocht naar onbekende werelden. Op de beroemde gracht Rapenburg openen locaties speciaal voor jou hun deuren. Ben je er klaar voor? 
meer info

diverse locaties binnenstad 
za 16 september 19:00 - 01:00 uur

 

tentoonstelling

Lak. Modern Japans lakwerk

Van 16 september tot en met 26 november presenteert Japanmuseum SieboldHuis ‘Lak. Modern Japans lakwerk’. Deze tentoonstelling toont meerdere werken van twaalf Japanse topkunstenaars die de kostbare klassieke lakwerktechniek toepassen in hedendaagse beeldende kunst.
meer info

Japanmuseum SieboldHuis
za 16 september t/m zo 26 november

cultureel festival

Tech it Out Festival

Tech It Out Festival is een nieuw festival in Leiden over technologie, wetenschap en de toekomst speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen op speelse wijze leren over de technologie van de 21e eeuw. Verschillende wetenschappers geven uitleg over spannende onderwerpen en kinderen kunnen ook zelf aan de slag met spannende gadgets en experimenten.
meer info

Stadsgehoorzaal Leiden
zo 17 september 10:00 - 13:30 uur

excursie

IVN excursie: Vruchten en zaden

Kom met een ervaren gids ontdekken hoe veel soorten vruchten en zader er in het park te vinden zijn! De vogels eten zich rond, om straks hun lange reis te kunnen volbrengen. Vogels die niet weggaan leggen een wintervoorraad aan. Een verrekijker is altijd handig om mee te nemen.
meer info

De tuin van de smid
zo 17 september 14:00 - 15:30 uur

lezing/debat

Neanderthalers en wij

Wist je dat je waarschijnlijk Neanderthaler-genen bij je draagt? Kom naar deze publiekslezing in het Rijksmuseum van Oudheden en ontdek de gezamenlijke geschiedenis van de Neanderthaler en de moderne mens.
meer info

Rijksmuseum van Oudheden
w
o 20 september 20:00 - 21:30 uur

1 1 1 1 1

Openlucht Museum de Lakenhal trekt ruim 60.000 bezoekers

Deze zomer was op het Pieterskerkhof in Leiden de tentoonstelling Openlucht Museum De Lakenhal: 100 jaar ná De Stijl te zien. Met ruim 60.000 bezoekers overtroffen de bezoekerscijfers de verwachtingen. 
meer info

Hudson’s Bay is open

Sinds dinsdag is de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay (HBC) open in Leiden. Een feestelijke opening volgt nog.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.