Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 25 september 2017

Leer de dansers van Scapino beter kennen

Leer onze dansers beter kennen

U kent onze dansers natuurlijk. Van hun vele verschillende rollen in de meest uiteenlopende voorstellingen. Bryndis Brynjolfsdottir van haar dramatische rol in Pearl, Mischa van Leeuwen als gevaarlijke clown in TING! of Bonnie Doets als variété artieste in Le Chat Noir. In de reeks videoportretten Meet our dancers leert u de dansers nu ook van een andere kant kennen. Als zichzelf. Zonder kostuum en schmink vertellen ze over wat hun bezighoudt in het leven, on & off stage.

Bekijk hier de eerste videoportretten van onze dansers

New Adventures: complexe en virtuoze dans
16 september t/m 1 november 2017 & 5 april t/m 2 mei 2018

De theatertournee van New Adventures is begonnen. Na afloop van de première in Rotterdam werd er nog lang na gesproken over het verschil in stijlen van de drie jonge choreografen, Itamar Serussi, Martin Harriague en Felix Landerer. Theatermagazine Scènes roemt hun veelzijdige talent en omschrijft de drie stukken kort maar krachtig: "Haarscherpe solo's en duetten op knetterharde elektronische muziek."; "Een excentrieke, camp-achtige parodie op The Sleeping Beauty"; "Complexe en virtuoze dans." De nieuwe lichting choreografen is vanaf nu te zien in de theaters.

Bekijk de speellijst van New Adventures

La traviata: Scapinodansers met acteertalent

30 september t/m 18 november 2017

Over anderhalve week gaat onze eerste samenwerking met de Nederlandse Reisopera in première: La traviata. Regisseur Floris Visser heeft zes Scapinodansers opgenomen in zijn enscenering van dit meeslepende muziekdrama en doet daarbij veelvuldig beroep op hun acteertalent. Alles is groot aan deze uitvoering van Verdi's bekendste opera. De cast van zangers en musici, het imposante decor, de emoties over onbereikbare liefde én de passie waarmee deze schitterende productie wordt gemaakt. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u zien in dit fascinerende inkijkje bij de muzikale repetitie.

Muzikale repetitie La traviata
Bekijk de speellijst van La traviata

De NITS zijn terug

Wat wij een fantastische band vinden? De NITS natuurlijk! Vorig jaar speelden zij het dak van de Ferro Dome af in onze jubileumproductie TING! Nu, één jaar later, zijn ze terug met hun gloednieuwe album, Angst.

Vanaf 23 september kunt u Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet zien in de theaters. Kijk hier of ze ook bij u in de buurt komen.

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Copyright © 2017 Scapino Ballet Rotterdam, All rights reserved.
U heeft kaarten gekocht voor TING!

onze adresgegevens:
Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
Rotterdam, Zuid Holland 3012 XL
Netherlands

Add us to your address book


voorkeuren aanpassen of uitschrijven:
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen or zich uitschrijven van deze mailinglijst.