Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

LKCA nieuwsbrief | Onderzoek onder zzp'ers | Kunst en zorg | #Cultuurdeelje

Als deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie
Logo LKCA
 

19 september 2017

 facebook linkedin twitter 
Onderzoek zelfstandige kunstprofessionals lees meer
Enthousiast over het werk, niet over het inkomen. Dat zeggen de meeste zelfstandige kunstprofessionals in de cultuurparticipatie, die we eind 2016 bevroegen over hun beroepspraktijk.

lees verder

Beroepspraktijk kunstprofessionals 2017
Kunst en positieve gezondheid lees meer

Wat weten we over culturele interventies in de zorg, vanuit praktijk, beleid en onderzoek? Dat brachten LKCA, Movisie en Windesheim in kaart in de overzichtsstudie 'Kunst en positieve gezondheid'. De resultaten en aanbevelingen zijn aangeboden aan de ministeries van OCW en VWS.

lees verder

#Cultuurdeelje lees meer
Cultuur deel je. Dat vraagt om een infrastructuur waarin mensen cultuur kunnen delen, zoals podia, ateliers, musea, theaters, kunstencentra, bibliotheken en festivals.
Deel deze boodschap via #cultuurdeelje met de lokale politiek, die zich nú voorbereidt op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. En laat zien wat jij aan kunst en cultuur doet!

voer campagne in jouw gemeente

Foto Guido Bosua
Onderzoeksconferentie 2018 lees meer
Welke ingrediënten voeg jij toe aan onze onderzoeksconferentie op 5 februari 2018? Het concept is 'Voeden en gevoed worden'. Deel je resultaten, vragen en ideeën. En zet je onderzoek voort op de conferentie.

dien een sessievoorstel in

nieuw op Cultureel Kapitaal
Cultureel Kapitaal
Lerarentekort? Denk eens aan een kunstvakdocent! lees meer
De scholen zijn weer begonnen! De klassen zitten overvol, de werkdruk is hoog en er dreigt een tekort aan onderwijzers. Toch denkt Liesbeth Kleuver dat het met wat goede wil en een beetje omdenken een fantastisch schooljaar kan worden.

lees verder

Geef je op voor onze andere nieuwsbrieven lees meer
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de meest actuele kennis op het gebied van cultuureducatie en amateurkunst en van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsservice en nieuwsbrieven.

overzicht nieuwsbrieven

agenda

Cultuurdag VO
16 november 2017
Cultuurdag VO lees meer
Wil je weten hoe het ervoor staat met curriculum.nu? Wat de ervaringen zijn met het vernieuwde CKV? Dat en veel meer hoor je op de Cultuurdag VO in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De inschrijving start op 2 oktober.

lees verder

28 november 2017
Danseducatie met Kwaliteit lees meer
Dansdocenten en leerkrachten uit het primair onderwijs gaan deze dag samen intensief aan de slag met de praktijk, theorie en beleid van dans op de basisschool.

meld je aan

publicaties
Cultuurkrant NL lees meer
Hoe bereik je jongeren? Hoe dans je zonder beperking? En wie was Max van der Kamp? Dat en meer in de tweede Cultuurkrant NL van 2017.

lees online of bestel

Cultuur+Educatie 48 lees meer
Interculturele dialoog en diversiteit staan centraal in dit nummer.

bestel

Boekman 112: Kunst en Sport lees meer
Stel de beoefenaar centraal bij de samenwerking tussen cultuur en sport. Dat is de boodschap van deze Boekman, in samenwerking met de Stuurgroep Sport en Cultuur, waaronder het LKCA.

bestel

interview
Subsidie voor de Cultuurbegeleider lees meer
In oktober 2017 start een aantrekkelijke subsidieregeling voor de opleiding tot Cultuurbegeleider. We spraken met docenten Marije de Vries en Sietske Dreschler over de inhoud en meerwaarde.

lees verder

Het LKCA is het landelijk kennisplatform voor educatie en participatie in kunst en cultuur. We dragen bij aan de kwaliteit van praktijk en beleid door kennis toegankelijk te maken, te delen en te ontwikkelen. We stimuleren de professionele ontwikkeling van het veld door ontmoetingen en debat en we bieden advies bij vraagstukken op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie.
 
 
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
Kromme Nieuwegracht 66
Postbus 452 | 3500 AL Utrecht
030 711 51 00
info@lkca.nl | www.lkca.nl
 facebook twitter linkedin