Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 12 september 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief juli 2017 Geen afbeeldingen? Webversie
 
 

Kruistocht koerst af op de première; een nieuwe actiegroep gaat van start; Oorlog gaat naar Noorwegen én dingt mee naar de Gouden Krekel en Mimeprijs; Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt gaat op tournee en Den Bosch viert de Kunstnacht (en wij ook).   

Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in spijkerbroek  (1973). Ook op theatermakers Marjolijn van Heemstra, Sadettin Kirmiziyüz en Jetse Batelaan maakte het boek een onuitwisbare indruk. Anno 2017 is er veel veranderd.

Wat nou als Dolf geboren was op 11 september 2001? Wat nou als hij geen bloemenkind was geweest maar een kind van deze tijd? Hoe zou hij dan met de Kruistocht zijn meegereisd? In die spijkerbroek van hem?

Bijna drie decennia nadat Marjolijn en Sadettin het boek lazen proberen ze nu op het toneel het hedendaagse vijanddenken tussen Oost en West te ontmaskeren. Achter hen trekt een stoet van 1453 kinderen en jongeren voorbij. Hoe lang zullen ze daar nog lopen?

Meer over de voorstelling en de makers

Première wo 4 oktober 2017, van 2 t/m 5 oktober 19:30 in Verkadefabriek Den Bosch reserveren.
De voorstelling is te zien in: Amsterdam, Brussel, Den Haag, Tilburg, Utrecht, Antwerpen, Groningen/Drachten, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Haarlem speellijst

VOORSTELLING WAARIN HOPELIJK NIETS GEBEURT 8+ 

 

Het is een geweldige tegendraadse, ontregelende en absurde voorstelling die na twaalf jaar nog overtuigt. Geniaal.

Brabants Dagblad

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt gaat op tournee. In Leeuwarden op 30 september en dan nog 65 keer spelen dat er hopelijk niets gebeurt - de helft is schoolvoorstelling. Train je kind vooraf in wakker blijven tijdens de voorstelling: download hier de oog-voor-detail-bril! BonteHond en Artemis coproduceren de reprise die in 2005 geproduceerd werd door Max/Maas en toen de Gouden Krekel won. 

Teaser (waarin helemaal niets gebeurt)

Meer over de voorstelling en de makers
Tournee t/m 23 december in Deventer, Alkmaar, Almere, Meppel, Amsterdam, Utrecht, Leuven, Haarlem, Frankfurt, Hasselt, Den Haag, Tilburg, Rotterdam, Antwerpen, Kerkrade, De Meern speellijst 

 
 

OORLOG 6+ SPEELT IN NOORWEGEN KRISTIANSAND

Aanstaande 15 en 16 september speelt Oorlog op Sand-Festival. We zijn er voor de tweede keer te gast, na De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen in 2015. De zondag erna is het gezelschap uitgenodigd voor het Gala van de VSCD-prijsuitreikingen. Oorlog dingt mee naar de Gouden Krekel voor indrukwekkendste podiumprestatie en VSCD Mimeprijs. Zoals de Mimeprijs ons vorig jaar toekwam, konden we het bij deze nominaties ook weer bijna niet geloven. Maar, al winnen we niet, we zijn supertrots!

Oorlog gemist? Bekijk de teaser

 

ACTIEVOEREN = KUNST

Met een nieuwe groep actieve Bossche burgertjes starten we op 13 september de voorbereidingen van een (geheime) ACTIE op de Kunstnacht Den Bosch. Aanmelden mag nog voor 13 september.

 
 

In de nacht van 30 september wordt overal in Den Bosch kunst gemaakt. Van galeries, musea en theaters, tot loodsen en spelonken: overal zal iets te doen zijn. 

Op die dag wordt Kruistocht opgebouwd in de Verkadefabriek. Handen uit de mouwen dus, maar voor de Kunstnacht neemt Jetse (regisseur) om 19:00 tijd voor een uniek kijkje achter de schermen van de voorstelling. Bekijk het hele programma. 

 

NIEUWS

Fotograaf KURT VAN DER ELST (die ook voor ons fotografeert) won de Theaterfotografieprijs voor zijn scenefotografie van Horses van Kabinet K en HETPALEIS. Een straffe prestatie! We feliciteren hem van harte.

We zijn in samenwerking met theaters op zoek naar jongeren die in Kruistocht willen meespelen. Mocht je ideeën hebben en ons in contact kunnen brengen met instellingen of personen met een jongerenachterban, bel dan naar Tim Verbeek via 073 6123223 of mail tim@artemis.nl.

Tot ziens bij Theater Artemis!