Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 18 september 2017

Ontdek de meest actieve provincie in Nederland

Actieve vakanties in Friesland | Winactie | Binnenkort in Friesland | Leeuwarden-Fryslân 2018 | Voor het eerst in Friesland | Route van de maand | Pers
DE PERFECTE PROVINCIE VOOR JE ACTIEVE VAKANTIE
Wist je dat steeds meer mensen willen bewegen of sporten voor ontspanning, gezondheid, sociale contacten, revalidatie of therapie? Waarschijnlijk wel. Tenslotte wordt je door sporten en bewegen slimmer. Het geheim zit in de verhoogde bloeddruk, die meer zuurstof naar je hersenen stuurt. Dat leidt er dan weer toe dat de hersengebieden voor geheugen, plannen en multitasking groeien en je tot twintig procent sneller leert. Dat vonden wij meer dan genoeg redenen om extra aandacht te besteden aan actief zijn in Friesland in deze nieuwsbrief en onze nieuwe Fiets- en Wandelpagina.

WIJ GEVEN DRIE KEER EEN OVERNACHTING BIJ FARM-HOUSE WEG
Het enige wat je hoeft te doen is te reageren op ons Facebookbericht met wie je één van de routes op onze vernieuwde Fiets en Wandelpagina wilt ontdekken. Kijk snel op de pagina voor meer informatie en natuurlijk de routes!

BINNENKORT IN FRIESLAND
AGRARISCHE DAGEN
Hét stadsfeest van Franeker. Van 20 tot en met 24 september is er van alles te doen in deze Elfstedenstad. Van markten tot activiteiten en van muzikale hoogstandjes tot een bomvolle kermis. 
> lees meer
OBSTACLERUN TEXEL
Obstacle runs kennen we inmiddels, maar de combinatie van wind, water, zee, duinen én bos maakt de run op het Waddeneiland Texel uniek. Doe je mee? De obstacle run Texel is op 14 oktober aanstaande.
> lees meer
Flaeijelfeest
Op 28, 29 en 30 september vindt het Flaeijelfeest in Nieuwehorne plaats. Dit evenement met jaarlijks ruim 35.000 bezoekers is zowel binnen als buiten Friesland enorm bekend. 
> lees meer
NK SLOEPROEIEN
Zeg je Friesland, dan zeg je watersport. Op 30 september vindt het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien plaats in Langweer. Kom je dit spektakel ook bekijken? 
> lees meer
Bekijk de hele evenementenagenda op Friesland.nl
LEEUWARDEN-FRYSLÂN 2018
Jij komt toch ook?

In 2018 is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. We laten een jaar lang zien hoe Friezen het leven vieren en laten daarbij een gezonde planeet achter voor de generaties die nog komen. Op 3 oktober wordt het complete programma met alle events die in 2018 plaatsvinden gepresenteerd. Meer weten?
Lees meer over de presentatie op 3 oktober
VOOR HET EERST IN FRIESLAND
Het verhaal van Natalia Zacarias
 
''De mensen zijn hier heel erg aardig en beleefd. Als Friezen je een vraag stellen, dan vragen ze het ook écht." Het hele verhaal van Natalia en hoe zij Friesland beleeft, vind je hier.
ROUTE VAN DE MAAND
DE TURFROUTE
Deze vaarroute gaat door het zuiden van de provincie en meteen door 4 nationale parken.

Bekijk de route hier >
IN DE MEDIA
Verrassend leuk overnachten in Friesland doe je hier
Bron: Travelvalley

Lees de blog >
Marieke fietst
in Friesland

Bron: ANWB

Lees de blog >
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list