Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 21 september 2017

Ontdek op 83 locaties kunst tijdens Kunstroute Leiden

 
Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 21.09.17 | 27.09.17

 
Beste ,

Dit weekend staat in het teken van de jaarlijkse Kunstroute Leiden. Voor de 23e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars. Ook is de tentoonstelling COOL JAPAN verlengd. Dat wordt gevierd met het MANGA WEEKEND. Speciaal voor de nieuwsgierige kinderen is er een excursie in het mooie Cronesteyn-park. Er zijn dus genoeg redenen om de deur uit te gaan!

Lees verder voor meer informatie over de activiteiten en evenementen in Leiden!

Let op: de Leidse Uitagenda heeft momenteel een storing. Het kan zijn dat sommige items niet goed worden weergegeven. Wij proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

open dag

Kunstroute Leiden

Ook dit jaar kan je weer een kijkje nemen achter de schermen bij 161 Leidse kunstenaars (ateliers), galeries en kunstenaarsinitiatieven!
Het startpunt is dit jaar bij Ars Aemula Naturae (Pieterskerkgracht 9a). 
meer info

Ars Aemula Naturae
za 23 & zo 24 september
12:00 - 18:00 uur

 

evenement

MANGA WEEKEND

Laat je een weekend lang onderdompelen in de wereld van manga, manga en nog eens manga. Benieuwd hoe je er zelf uit zou zien in een manga? Er zitten beide dagen kunstenaars voor je klaar om jouw portret in manga te vangen. Daarnaast kun je deelnemen aan de rondleidingen door COOL JAPAN of talks volgen.
meer info

Museum Volkenkunde
za 23 & zo 24 september
12:00 - 17:00 uur

wandeltocht

Storytrail stadswandeling Leiden

Beleef de Leidse geschiedenis alsof je er middenin staat! Meesterverteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen nodigt je uit voor een Storytrail. Tijdens een prachtige stadswandeling vertelt hij je het verhaal van Leidens beleg en ontzet. Vergeet niet te reserveren.
meer info

Doelenbrug
 zo 24 september 14:00 uur

excursie

IVN Excursie: Kleine beestjes safari 

Kom onder de bevlogen leiding van een ervaren IVN-gids speuren naar spinnen, insecten en bodemdiertjes in het mooie Cronesteyn-park. Terwijl de kinderen aan het ontdekken zijn is er voor de ouders de mogelijkheid te ontspannen in het café. 
meer info

De tuin van de smid
zo 24 september 14:00 - 15:30 uur

lezing/debat

Astronomy on Tap: Life outside Earth

Doe mee met een avond van informele astronomie en bier! Tijdens dit evenement leidt Observatory Professor Vincent Icke je door verschillende perspectieven van een van de meest spannende onderwerpen in de astronomie van vandaag: het leven buiten de Aarde. Gebruik deze kans om je astronomische kennis te verbeteren of gewoon om je vrienden versteld te laten staan!
meer info

Grand Café de Burcht
ma 25 september 20:00 - 22:00 uur

toneel

Theatervoorstelling Vastgoed B.V.

Try-out
Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.’ 
meer info

Stadsgehoorzaal
di 26 en wo 27 september 20:15 uur

1 1 1 1 1

George Clooneys Suburbicon opent 12e editie LIFF

Het Leiden International Film Festival opent op 27 oktober in de Stadsgehoorzaal haar twaalfde editie met Suburbicon. Met deze film van regisseur George Clooney wordt het tiendaagse festival ingeluid.
Suburbicon zal hiermee zijn Nederlandse premiére in Leiden
hebben. Het script van Suburbicon is geschreven door de broers Joel en Ethan Coen.
meer info

Een frisse, veelzijdige Nacht van Kunst en Kennis   

Het is alsof de snoeptrommel open gaat, als je het programma van de Leidse Nacht van Kunst en Kennis ziet. Een keur aan voorstellingen, lezingen, muziek en experimenten. Vijf uur heb je de tijd om daarin rond te dwalen, tussen het Museum van Oudheden, de Hortus, studentenvereniging Augustinus, het Rapenburg, de Sterrenwacht, Japanmuseum Sieboldhuis, en diverse woonkamers. Dat is een lastige opgave: net het zoeken naar dat ene lekkerste snoepje in de snoeppot. Om 19.00 uur begonnen de eersten daaraan.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.