Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

Reis door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openlucht museum
Herinnering preview - 15 september 2017
Bekijk deze email online

Beste relatie,
Ben jij erbij?


Om het heden te begrijpen, moet je het verleden kennen. Om bezoekers van alle leeftijden op een interactieve wijze te laten kennismaken met de Nederlandse geschiedenis, wordt aankomend weekend de Canon van Nederland geopend. Een waardevolle aanvulling op de geschiedenislessen.
 
In de Canon van Nederland zie, hoor en voel je de hoogte- en dieptepunten uit het Nederlandse verleden. De spectaculaire filmsets die in elkaar overlopen, tonen tien verschillende tijdvakken. De 50 vensters van de Canon van Nederland (bestaande uit figuren, gebeurtenissen en ontwikkelingen) zijn in deze tijdvakken verwerkt middels historische objecten en audiovisuele presentaties.

De toekomst ontdekt het verleden
Leerlingen werken in groepjes samen en worden 'expert' van twee tijdvakken. Ze duiken een tijdvak in, onderzoeken de canonvensters en verzamelen hun bevindingen - in de vorm van foto's, filmpjes en nagespeelde scenes - voor op school. Het verzamelen en onderzoeken gaat ook buiten in het museumpark verder en het uiteindelijke resultaat wordt achteraf in de klas bekeken: een historisch journaal over de hele geschiedenis van Nederland, met medewerking van alle klasgenoten! Kom jij binnenkort langs met jouw klas?

Uniek programma voor het basisonderwijs
Op woensdag 27 september aanstaande van 14.00 tot 16.00 uur wordt de Canon van Nederland met een speciaal programma geopend voor de docenten uit het Basisonderwijs. Laat je inspireren en informeren door onze educatoren en ontdek de toegevoegde waarde van de Canon voor jouw lessen. We geven je graag een exclusieve inkijk middels onderstaande video.

De Canon Van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum from Nederlands Openluchtmuseum on Vimeo.Sinds 2010 is de Canon van Nederland opgenomen in de kerndoelen voor de onderbouw van het Basisonderwijs. De digitale thuisbasis is Entoen.nu

Heb jij je al aangemeld voor de speciale opening?

Lovende reviews van leerlingen

De afgelopen weken hebben we het Canon project getest. De reacties waren lovend. Zo ook van een leerling van basisschool De Laarakker uit Arnhem: ”Saai zitten leren of een saai uitje? Nou, zeker niet bij het Openluchtmuseum! Coole huizen bekijken, iets maken of leren op een leuke manier. Dat kan bij het Openluchtmuseum!”

Ja, ik ben er bij!

 

Deze mail is verstuurd naar:
versvandedrukpers@gmail.com. Pas je interesses aan.
Mail voor vragen naar:
preview@openluchtmuseum.nl
Geen e-mails meer ontvangen?
Schrijf je hier uit.
Facebook Deel deze mail
Volg ons
Website Website
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Youtube Youtube
Linkedin Linkedin
Pinterest Pinterest
Copyright 2017 Nederlands Openluchtmuseum, all rights reserved