Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 19 september 2017

Reis door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openlucht museum
Herinnering preview - 25 september 2017
Bekijk deze email online

Beste relatie,
Ben jij erbij?


Om het heden te begrijpen, moet je het verleden kennen. Om bezoekers van alle leeftijden op een interactieve wijze te laten kennismaken met de Nederlandse geschiedenis, wordt aankomend weekend de Canon van Nederland geopend. Een waardevolle aanvulling op de geschiedenislessen.
 
In de Canon van Nederland zie, hoor en voel je de hoogte- en dieptepunten uit het Nederlandse verleden. De spectaculaire filmsets die in elkaar overlopen, tonen tien verschillende tijdvakken. De 50 vensters van de Canon van Nederland (bestaande uit figuren, gebeurtenissen en ontwikkelingen) zijn in deze tijdvakken verwerkt middels historische objecten en audiovisuele presentaties.

De toekomst ontdekt het verleden
Leerlingen kiezen zelf een thema waarmee ze op onderzoek uit gaan in de geschiedenis. Zo worden ze expert in bijvoorbeeld het thema ‘Oorlog en strijd’ of het thema ‘BN-ers door de eeuwen heen’. Ze maken foto’s en filmpjes en spelen scenes na om deze uiteindelijk te delen met klasgenoten. Uiteindelijk wordt de hele geschiedenis van Nederland op een interactieve wijze bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Kom jij binnenkort langs met jouw klas?

Uniek programma voor het Voortgezet Onderwijs
Op maandag 25 september aanstaande van 14.00 tot 16.00 uur wordt de Canon van Nederland met een speciaal programma geopend voor de docenten uit het Voortgezet Onderwijs. Laat je inspireren en informeren door onze educatoren en ontdek de toegevoegde waarde van de Canon voor jouw lessen. We geven je graag een exclusieve inkijk middels onderstaande video.

De Canon Van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum from Nederlands Openluchtmuseum on Vimeo.

Heb jij je al aangemeld voor de speciale opening?

 

Deze mail is verstuurd naar:
versvandedrukpers@gmail.com. Pas je interesses aan.
Mail voor vragen naar:
preview@openluchtmuseum.nl
Geen e-mails meer ontvangen?
Schrijf je hier uit.
Facebook Deel deze mail
Volg ons
Website Website
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Youtube Youtube
Linkedin Linkedin
Pinterest Pinterest
Copyright 2017 Nederlands Openluchtmuseum, all rights reserved