Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 28 september 2017

Stem op je favoriete klassieke werk voor in de Hart & Ziel Lijst!

Kijk terug: Beethovens 'Negende' door het Radio Filharmonisch Orkest | Concerttip: Vivaldi's 'Vier Jaargetijden' met Angela Schijf | Win cd: Rosanne Philippens Plays Prokofiev
Naar de AVROTROS sitedonderdag 28 sep 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Hart & Ziel Lijst 2017
 
Stem op de Hart & Ziel Lijst
 
Elk jaar gaat NPO Radio 4 op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die het meest raken, inspireren, ontroeren of troosten. Deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, die dit jaar van 9 t/m 13 oktober wordt uitgezonden. Je kunt nog t/m morgenavond stemmen op je favoriet.
Breng je stem uit
 
Hart & Ziel Bus
 
Kom langs bij de Hart & Ziel Bus
 
De Hart & Ziel Bus tourt deze week door Nederland om stemmen te verzamelen voor de Hart & Ziel Lijst. Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp rijden mee en doen live verslag vanuit de mobiele studio. Morgen staat de bus bij Leiden CS en daarna bij TivoliVredenburg in Utrecht. Kom je ook langs?
Meer over de Bus
pixel
Angela Schijf
 
Concerttip: Vivaldi's 'Vier Jaargetijden' met Angela Schijf
 
Ontdek samen met Angela Schijf en het Vivaldi Consort één van de hoogtepunten uit de klassieke muziek: Vivaldi's 'Vier Jaargetijden'. Ga tijdens dit spannende kinderconcert mee op reis door de verschillende seizoenen. Speciaal voor AVROTROS-leden is er een bijzondere introductie.
Zondag 19 november | 13:15 uur | Muziekgebouw Eindhoven
Meer over het kinderconcert
 
Rosanne Philippens Plays Prokofiev
 
Win cd: Rosanne Philippens Plays Prokofiev
 
Janine Jansen noemde violiste Rosanne Philippens eerder al een "fantastische violiste en een ware daredevil." Dat maakt Rosanne waar met haar nieuwste cd Rosanne Philippens Plays Prokofiev. "Er is iets bijzonders aan de muziek van Prokofjev. Zijn muziek raakt de ziel." Op de cd staan zijn 'Tweede vioolconcert' en 'Vioolsonate'. We geven vijf exemplaren van het album weg op onze site.
Doe mee aan de prijsvraag
pixel
pixel
Radio Filharmonisch Orkest
 
Kijk terug: Beethovens 'Negende' door het Radio Filharmonisch Orkest

Afgelopen zondag klonk Beethovens bijzondere 'Negende symfonie' in Het Concertgebouw, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz. En wij waren erbij! Het gehele concert is vanaf nu op ons YouTube-kanaal te bewonderen.

Bekijk het concert