Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 28 september 2017

Uitnodiging jubileumviering NL-Term

uitnodiging jubileumviering NL-Term

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

uitnodiging


Op vriendelijk verzoek van NL-Term ontvangt u deze uitnodiging als abonnee van de Nieuwsbrief Terminologie. De reguliere nieuwsbrief ontvangt u begin oktober.

Jubileumviering en boekpresentatie

 
 
10 november 2017
14.30 - 17.30
Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen
 

In 2017 bestaat NL-Term, de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Nederlandstalige Terminologie, twintig jaar. Zij wil dit jubileum feestelijk gedenken door een lustrumviering met een interessant programma. De bijeenkomst vindt plaats op 10 november 2017 in Antwerpen (Hotel Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen) tegenover het Centraal Station en begint om 14:30 uur.

Tijdens deze viering zal er een optreden zijn van de Nederlandse dichter en cabaretier Frank van Pamelen en zal het eerste exemplaar van het boek 'Vak-Taal' door de voorzitter van NL-Term, em. prof. dr. Willy Martin, aan de heer Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, worden aangeboden. Dit boek bevat een dertigtal onderhoudende bijdragen van bekende Nederlanders en Vlamingen zoals Hans Dorrestijn, Ernst Hirsch Ballin, Ionica Smeets, Kristien Hemmerechts, Ignaas Devisch, Gaston Durnez, Petra De Sutter, Katelijne Boon en vele anderen en geeft hun relatie tot vaktaal, terminologie, weer.

De muzikale omlijsting van deze bijeenkomst wordt verzorgd door het gemengd a-capellakoor Cantamici uit Leuven onder leiding van Jan Convents.

De viering wordt afgerond met een feestelijke receptie. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van NL-Term.

NL-Term zou het erg op prijs stellen als u samen met haar dit lustrum zou kunnen vieren.

Wilt u ons uiterlijk 28 oktober 2017 laten weten of u aanwezig zult zijn en zo ja, met hoeveel personen? U kunt zich aanmelden via http://evenementen.ivdnt.org. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
 

 

Programma


14.30 Verwelkoming door dr. Marcel Thelen, vicevoorzitter NL-Term

14.35 Inleiding door Em. Prof. Dr. Willy Martin, voorzitter NL-Term en aanbieding eerste exemplaar van het boek Vak-Taal. Van Achterhand tot Zwavelgeel elfenbankje aan de heer Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

14.50 Toespraak door de heer Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

15.00 Muzikaal intermezzo door het gemengd a-capellakoor Cantamici uit Leuven onder leiding van Jan Convents

15.10 Optreden van Frank van Pamelen, dichter, columnist, cabaretier en tekstschrijver

15.40 Muzikaal intermezzo door Cantamici

15.50 Slotwoord door Em. Prof. Dr. Willy Martin, voorzitter NL-Term

16.00-17.30 Feestelijke receptie
Redactie: Dirk Kinable
Volg ons op Twitter
Bezoek onze website
© 2017 Instituut voor de Nederlandse Taal, alle rechten voorbehouden.
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Instituut voor de Nederlandse Taal.

onze contactgegevens:
Instituut voor de Nederlandse Taal
Matthias de Vrieshof 2
2311 BZ Leiden
Nederland

voeg ons toe aan uw adresboek


profiel bijwerken of afmelden