Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 28 september 2017

Vier jij Leidens Ontzet mee?

 
Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 28.09.17 | 03.10.17

 
Beste ,

Leidens Ontzet staat weer voor de deur met een bomvol programma! Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vieren jong en oud dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden en herdenken we het belang van vrijheid. 

Lees verder voor meer informatie over de activiteiten en evenementen in Leiden!

evenement

Leidens ontzet 

Ieder jaar op 3 oktober viert Leiden het Leidens Ontzet. Ook dit jaar is er een vol programma voor iedere Leidenaar, dat al van start is gegaan op 20 september. Bekijk het volledige programma.
meer info

diverse locaties binnenstad Leiden
tot en met di 3 oktober

theatervoorstelling

So You Think You Can Dada?'

In 1923 vond de Dada Veldtocht plaats, onder meer in de Leidse schouwburg. In deze Revue zal de Veenfabriek in samenwerking met kunstenaarscollectief o k a p i, uiteraard opnieuw in de Leidse Schouwburg, deze historische gebeurtenis theatraal herdenken. Veenfabriek onderzoekt wat Dada in onze tijd zou zijn.
meer info

Leidse Schouwburg
do 28, vr 29 & za 30 september 20:15 uur

 

open dag

Publieksdag Health Prevention & Human life cycle 

In Nederland ervaren burgers, mede dankzij eHealth, steeds meer ‘eigen regie’ over hun gezondheid. Maar: wat heb je als behandelaar of patiënt concreet aan al die nieuwe mogelijkheden? Het profileringsgebied ‘Health, Prevention and the Human Life Cycle’ van de Universiteit Leiden organiseert een publieksdag. Acht topsprekers presenteren de allernieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. 
meer info

Stadsgehoorzaal
vr 29 september 08:30 - 17:00 uur

 

cultuurmarkt

LUCIS Midden-Oosten Cultuurmarkt 2017

Na het succes van de eerste editie komt er nu ook een tweede editie van de Midden-Oosten Cultuurmarkt. Er zijn gedurende de hele dag interessante workshops en lezingen en vele lekkernijen om te proeven.
meer info

Rijksmuseum van Oudheden
za 30 september 10:00 - 17:00 uur

 varia

Zevende Leidse Dialogenfestival 2017

Zinderende, spannende, ontroerende, absurde dialogen. Twee avonden van ieder maar liefst 6 deelnemende dialogen. Gespeeld door spelers uit Leiden en de wijde omgeving. Wie kiest het publiek aan het eind van beide avonden om door te gaan naar de finale?
meer info

Imperium Theater
za 30 september 20:00 uur

tentoonstelling

Expositie als schets  

Drie kunstenaars hebben elkaar wekelijks opgezocht in hun atelier om samen eigen werk te maken en ondertussen te bespreken wat hun daarin bezighield. Wat hun verbindt is de liefde voor de natuur. In deze tentoonstelling laten zij hun werkproces zien in nieuw en oud werk, wat er is geprobeerd en hoe ze elkaar bewust of onbewust beïnvloed hebben.
meer info

Ars Aemula Naturae
za 30 september t/m zo 15 oktober
vr-zo: 13:00 - 17:00 uur

1 1 1 1 1

23e editie Kunstroute Leiden met 6.700 bezoekers groot succes

Afgelopen weekend stond Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 23e keer kregen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars. Organisator Museum De Lakenhal kijkt terug op een zeer geslaagde editie, die door 6.700 mensen werd bezocht.
meer info

Gebarentaalfestival met onthulling Muurgedicht in Nederlandse Gebarentaal   

Op zaterdag 14 oktober om 16.30 uur onthult Taalmuseum Leiden in samenwerking met Stichting TEGEN-BEELD, de Hortus Botanicus en de Universiteit Leiden (LUCL) het allereerste Muurgedicht in Nederlandse Gebarentaal: ‘Polder’ van de beroemde dove dichter Wim Emmerik. 
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.