Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 14 september 2017

Welke Maestro's in spe strijden er dit jaar om de gouden baton?

Vanavond op NPO Radio 4: het Koninklijk Concertgebouworkest openingsconcert! | Win boek: Kolja van Arthur Japin | Kom naar de aftrap van Dutch Classical Talent 2017/2018
Naar de AVROTROS sitedonderdag 14 sep 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Janny van der Heijden
 
Dit zijn ze: de kandidaten van Maestro 2017
 
Ook dit jaar durven acht BN'ers het aan om zich onder begeleiding van de coaches het dirigeerschap eigen te maken. Wie leidt het Orkest van het Oosten het beste door de prachtige klassieke muziek heen?
Bekijk de onthullingsvideo
 
Frits Sissing
 
Kom naar de opnames van Maestro
 
De opnames voor het nieuwe seizoen van Maestro zijn inmiddels in volle gang en jij kunt erbij zijn! Kom naar de Philharmonie Haarlem en beleef het spannende muziekspektakel van dichtbij.
Bestel je kaarten
pixel
Het Koninklijk Concertgebouworkest
 
RCO Opening Night live op NPO Radio 4

Het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Hengelbrock en sopraan Diana Damrau openen vanavond in Het Concertgebouw het nieuwe seizoen met prachtige muziek van Mozart en Dvořák. Koningin Máxima, beschermvrouwe van het KCO, verzorgt de officiële opening.
Vanavond | 20:00 uur | live op NPO Radio 4

Meer over het concert
pixel
Kolja van Arthur Japin
 
Win het boek van de week: Kolja van Arthur Japin
 
Schrijver Arthur Japin is bekend van zijn boeken 'Een schitterend gebrek', 'De zwarte met het witte hart' en 'Vaslav'. Zijn nieuwste boek 'Kolja' gaat over de broers Tsjaikovski en het doofstomme jongetje Kolja. We geven vijf exemplaren van het boek weg!
Doe mee aan de prijsvraag
 
De talenten van Dutch Classical Talent 2017/2018
 
Kom naar de aftrap van Dutch Classical Talent 2017/2018
 
Volgende week woensdag start het nieuwe seizoen van Dutch Classical Talent. Bij Pllek in Amsterdam-Noord spelen de vier finalisten hun beste stukken, afgewisseld met bijzondere videoportretten.
Woensdag 20 september | 20:30 uur | Pllek
Bestel je kaarten
pixel
Stadsschouwburg Amsterdam
 
Opium live vanaf het Nederlands Theatergala
 
Het NPO Radio 4-programma Opium zendt zondag live uit tijdens het Gala van het Nederlands Theater vanuit de Amsterdamse Stadsschouwburg. Daar worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt.
Zondag 17 september | 22:30 uur | live op NPO Radio 4
Wie zijn de genomineerden?
 
Stefan Vladar
 
Mozart door Stefan Vladar en het Concertgebouw Kamerorkest
 
Pianist Stefan Vlader speelde begin dit jaar samen met het Concertgebouw Kamerorkest het 'Twaalfde Pianoconcert' van Wolfgang Amadeus Mozart tijdens Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw. Nog eens nagenieten? Het concert staan vanaf nu op ons YouTube-kanaal.
Bekijk het concert