Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 9 oktober 2017

15 jaar Tegenlicht

 
Webversie
 
9 oktober 2017   Vijftien jaar Tegenlicht
 
Vijftien jaar future affairs met VPRO Tegenlicht
 
 
 
 
VPRO Tegenlicht bestaat vijftien jaar! Om dit te vieren hebben wij een aantal Tegenlichters gevraagd om hun mooiste herinneringen aan afleveringen met ons te delen. Bekijk hieronder de video's met journalist Fidan Ekiz en regisseur Frank Wiering. Het hele overzicht met alle interviews vind je hier.

Zondag 15 oktober is VPRO Tegenlicht weer terug met een gloednieuwe aflevering over Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg. Lees hier meer →
 
 
Fidan Ekiz over 'Gimme Shelter'
 
De confrontatie tussen onze wereld en die van de vluchtelingen heeft een nieuw stadium bereikt. Waar politieke oplossingen voor de vluchtelingencrisis vooralsnog uitblijven, gaat VPRO Tegenlicht in Gimme Shelter op zoek naar burgerinitiatieven. 'Wat vertellen wij de volgende generaties later over de vluchtelingencrisis?', vraagt journalist Fidan Ekiz zich af na het kijken van deze uitzending. 'De aflevering houdt je een spiegel voor'.
 
 
 
 
Frank Wiering over 'Rendement van Geluk'
 
'Een betekenis-economie met tranen', aldus regisseur Frank Wiering over zijn aflevering Rendement van Geluk. Wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? 
Rendement van geluk onderzoekt deze vraag en laat zien dat in de nieuwe betekenis-economie verbondenheid en gelijkheid worden versterkt.
 
 
 
 
Zondag: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok
 
 
 
 
Volg @VPROTegenlicht op Twitter   Like VPRO Tegenlicht op Facebook
 
     
 
VPRO
 
 
     
  disclaimer text
Afmelden