Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 4 oktober 2017

Ars Aequi oktober 2017

Lees de webversie
ArsAequi
Juridisch Maandblad | 4 oktober 2017

Download

De digitale uitgave van Ars Aequi oktober 2017 is nu beschikbaar als pdf & epub. Download de uitgave. Log in met je e-mailadres en wachtwoord.

Download Ars Aequi

Neem een studentabonnement

en ontvang Ars Aequi
voor € 20,- per jaar

Neem een abonnement voor professionals

en ontvang Ars Aequi
voor € 135,- per jaar0215_omslagnieuwsbrief.jpg
 


Rode Draad 'Te land, ter zee en in de lucht'

Aanbestedingsrecht en grote infrastructurele projecten: een gelukkig huwelijk?
Pieter Kuypers


 


Ode aan de schakelbepalingen

Artikel 3:78 en 3:79 BW. Vooral een kwestie van gezond verstand
Bert van Schaick


 


Columns

India – het vergeten subcontinent
Ewoud Hondius


‘Denkfouten en drogredenen in juridische argumentatie’ – Abductie, onzekere causale verbanden en de ladder van Wittgenstein
Harm Kloosterhuis


 


De papieren uitgave verschijnt 10 oktober. Digitaal is het oktobernummer nu al beschikbaar voor abonnees.
>> Bekijk alle artikelen op de website
>> Download de digitale uitgave
>> Papieren uitgave ontvangen
 


Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij als jurist meewerken aan de toekomst van Nederland? Wil jij de regels van onze samenleving helpen opstellen, of deze handhaven en toepassen als jurist bij het Rijk? Dan zijn de onderstaande traineeships wellicht interessant voor jou.

WORD JURIST BIJ HET RIJK 
 
Traineeship tot wetgevingsjurist
Politici en beleidsmakers vragen om wetgeving voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Wetgevingsjuristen stellen die nieuwe regels op, die van hoge kwaliteit moeten zijn. De Academie voor Wetgeving leidt trainees op tot wetgevingsjurist. Het traineeprogramma omvat alle theoretische en praktische inzichten die je nodig hebt om goede wetten op te stellen en te wijzigen.

Traineeship tot overheidsjurist
Binnen de Rijksoverheid werken juristen aan het oplossen van urgente problemen, en aan de instandhouding en uitbouw van de rechtsstaat. De Academie voor Overheidsjuristen leidt trainees op tot overheidsjurist. In dit traineeprogramma krijg je de noodzakelijke vaardigheden en theoretische inzichten aangeboden om gedegen juridische adviezen te geven, besluiten en andere juridische producten te maken en de Staat te vertegenwoordigen in procedures.

Werken en leren
Tijdens het tweejarige traineeprogramma krijg je een aanstelling bij een ministerie, het bureau Wetgeving van de Tweede Kamer of een andere organisatie binnen het Rijk, zoals de ACM of de IND. Je werkt daar gemiddeld 3,5 dag per week in een juridische functie en 1,5 dag per week studeer je aan de Academie. Je krijgt les van de beste docenten uit de wetenschap en de praktijk. Stages en werkbezoeken maken deel uit van de opleidingen, die beide door de NVAO zijn geaccrediteerd.

Geïnteresseerd? 
Om deel te kunnen nemen aan het traineeprogramma moet je een uitdagende selectieprocedure doorlopen. Meer informatie? Meld je aan voor onze inhousedagen op 28 november 2017 en 16 januari 2018.Prijsvraag

De prijsvraag van deze maand is: Hoe heet de Nederlandse zakenman die deze lente werd veroordeeld voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia?

84fd85cd-a2b9-4230-b993-098341e66f62.jpg Onder de inzenders met het juiste antwoord worden drie exemplaren van het boek Strafrechtelijk bewijsrecht van Ars Aequi Libri verloot.

>> meedoen

De prijsvraag van september 2017 was: In welke twee landen zijn ruimtemijnbouwondernemingen gevestigd? Het antwoord is De Verenigde Staten en Luxemburg. Elleone van Oostrum, Ariane Wachsmuth en Remy Pavel Wouters hebben het boek ECHR case files van Ars Aequi Libri gewonnen.

 Stelling

Niet alleen de rechtspraak, maar ook rechtenfaculteiten moeten meer gaan doen om te helpen het rechterstekort te verkleinen.


eens
oneens


Discussieer mee op Facebook

 

stem

 


Promovendus Financieel recht (1,0 fte)

Als promovendus Financieel recht verricht u promotieonderzoek naar een onderwerp naar keuze dat ligt op het brede terrein van de publiekrechtelijke en/of privaatrechtelijke regulering van de financiële sector en de daarop actieve spelers. Een onderzoeksverblijf in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. U geeft voor een klein gedeelte van uw aanstelling onderwijs op het brede terrein van het financieel recht. U bent bij voorkeur afgestudeerd met een scriptie over een financieel rechtelijk onderwerp. Daarnaast heeft u aantoonbare belangstelling voor het financieel recht zoals blijkt uit uw keuze voor een mastervak en/of (student)stage.

Zie voor meer informatie: www.ru.nl/vacatures

 


Ars Aequi ook op je deurmat?

Heb je een digitaal abonnement voor studenten, maar wil je Ars Aequi maandelijks toch gewoon op de deurmat hebben? Ga dan naar www.juridischestudent.nl en zet je abonnement om. Voor maar € 20,- per jaar ontvang je Ars Aequi dan ook op papier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van wat er in de juridische wereld gebeurt en een schat aan scriptieonderwerpen binnen handbereik hebben? Kies dan voor een Ars Aequi Studentabonnement + KwartaalSignaal. Je ontvangt Ars Aequi op papier, en bovendien elke drie maanden KwartaalSignaal waarin de rechtsontwikkelingen op juridische deelterreinen worden besproken door professionals op dat rechtsgebied. Een Studentabonnement + KwartaalSignaal kost slechts € 25,- per jaar en is ook af te sluiten op www.juridischestudent.nl.

Een abonnement voor juridische professionals kost € 135 per jaar.

Net afgestudeerden krijgen tot 3 jaar na hun afstuderen 50% korting en betalen € 67,50 per jaar.
Deze e-mail is verzonden naar adres drukpers@henkreports.nl.

>> Pas mijn e-mailinstellingen aan

>> Volledig uitschrijven (u ontvangt deze maandbladmailing niet meer en ook geen andere mailings van Ars Aequi)

Juridische uitgeverij Ars Aequi
Molenveldlaan 43
6523 RJ Nijmegen

Bestellingen / abonnementen
Klantenservice
(ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur)
06 - 1919 6440
administratie@arsaequi.nl

Redactie Maandblad
06 - 4567 9527
aam@arsaequi.nl

Advertenties / media-advies
Capital Media Services BV
024 - 360 77 10
mail@capitalmediaservices.nl

facebook linkedin twitter