Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 12 oktober 2017

De Tiende van Tijl is weer terug!

Win cd: 'Crazy girl crazy' van Barbara Hannigan | Kom naar het allerlaatste NK Nootschieten | Nieuwe klassiekers op ons YouTube-kanaal
Naar de AVROTROS sitedonderdag 12 okt 2017  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Kunst & Cultuur
pixel
Tijl Beckand
 
De Tiende van Tijl komt terug!

Onvoltooide meesterwerken, intrigerende weetjes over componisten en een gevulde kalkoen: ook in het zesde seizoen van De Tiende van Tijl brengt Tijl Beckand bijzondere verhalen achter bekende klassieke werken tot leven. Hij wordt muzikaal bijgestaan door huispianiste Valentina Tóth en geweldige musici als Liza Ferschtman en Lisa Jacobs.
Vanaf donderdag 19 oktober | 20:25 uur | NPO 2

Meer over het programma
pixel
Crazy girl crazy
 
Win cd: 'Crazy girl crazy' van sopraan Barbara Hannigan
 
De Canadese Barbara Hannigan is behalve sopraan ook dirigent. Op haar nieuwe album 'Crazy girl crazy' combineert ze voor het eerst beide rollen, samen met muziekcollectief Ludwig. Geniet o.a. van Gershwins 'Crazy Girl Suite' en Bergs 'Lulu Suite'. We geven vijf exemplaren van de cd weg!
Doe mee aan de prijsvraag
 
Jakub Hrůša
 
Nieuwe klassiekers op ons YouTube-kanaal
 
Elke week verschijnen er prachtige opnames van klassieke concerten op ons YouTube-kanaal. Deze week zijn dat twee klassiekers: 'Also sprach Zarathustra' van Strauss door het Radio Filharmonisch Orkest en 'Het Zwanenmeer' van Tsjaikovski door het Noord Nederlands Orkest.
Bekijk de opnames
pixel
NK Nootschieten
 
Kom naar het allerlaatste NK Nootschieten

Zaterdag 4 november wordt voor de allerlaatste keer het befaamde NK Nootschieten georganiseerd. Heb je al die jaren met veel plezier naar Nootschieten geluisterd en hing je regelmatig aan de telefoon? Of was je een stille luisteraar en wil je eindelijk je kennis in de spotlights zetten? Doe dan mee!

Meld je aan
pixel