Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

zaterdag 7 oktober 2017

Goud! Ed Wubbe ontvangt Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dans

Goud!

Ed Wubbe heeft de Gouden Zwaan gewonnen! En daar zijn wij, dansers, balletmeesters, kostuumontwerpers, technici, productie, marketeers, boekhouding en alle medewerkers en stagiaires van Scapino, hartstikke trots op.
 
De Gouden Zwaan wordt uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse dans. De jury noemt hem "een heuse voorvechter voor de discipline, uniek in zijn soort". Wubbe nam de dans-Oscar gisteravond in ontvangst tijdens het gala van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.


 

Smaakmaker

Ed Wubbe is dit jaar 25 jaar artistiek directeur van Scapino. Onder zijn leiding groeide Scapino als stadsgezelschap van Rotterdam uit tot een van de smaakmakers van de Nederlandse dans. De jury ziet in hem een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen die al jarenlang van grote betekenis is voor het Nederlandse dansveld.
 

Juryrapport

"Wubbe weet als geen ander werelden te verenigen en overgangen te bewerkstelligen. Met een neus voor nieuw talent, dat hij vervolgens een prominente plek geeft in zijn gezelschap, ziet Wubbe keer op keer nieuwe mogelijkheden om de dans te verrijken en naar een groot publiek te brengen. En dit zonder concessies te doen aan de hoge kwaliteit van zijn werk.", aldus de jury.
 

Scala

Na de prijsuitreiking liet Scapino een voorproefje zien van Wubbe's nieuwste productie Scala, die op 7 december in première gaat. Scala is het vervolg op Pearl, de baroksensatie uit 2012. Met imposante kostuums en live muziek van Combattimento komt de barok in een spannende, eigentijdse versie, opnieuw tot leven.  

Muzikale repetitie La traviata

Geeft u talent de tijd?

In de afgelopen 25 jaar heeft Scapino naam gemaakt als springplank voor choreografisch én dansend talent. Scapino's Young Talents Program is een voor de danswereld ongekend intensief en leerzaam talentenprogramma voor jonge dansers. Maar de ambities rijken verder.


Benefiet

Daarom organiseert Scapino op 6 december, aan de vooravond van de première van Scala, het benefiet 'Geef talent de tijd'. Tijdens deze speciale benefietvoorstelling van Scala is er een feestelijk en verrassend randprogramma, waarin ontmoetingen met onze jonge talenten centraal staan.
Met de opbrengst van het benefiet 'Geef talent de tijd' wil Scapino voor seizoen 2018/2019 een jong talent een contract aanbieden. Deze danser krijgt daarmee extra tijd en begeleiding om door te kunnen stromen naar de top van de Nederlandse dans.
 

Helpt u ons mee?

Helpt u een van onze young talents aan een extra jaar bij ons? Koop dan kaarten voor het benefiet op 6 december in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg).
U ziet niet alleen als eerste onze nieuwe creatie Scala, maar helpt bovendien een veelbelovend danstalent aan een vliegende start.
 
Koop kaarten voor 'Geef talent de tijd'
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Copyright © 2017 Scapino Ballet Rotterdam, All rights reserved.
U heeft kaarten gekocht voor TING!

onze adresgegevens:
Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
Rotterdam, Zuid Holland 3012 XL
Netherlands

Add us to your address book


voorkeuren aanpassen of uitschrijven:
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen or zich uitschrijven van deze mailinglijst.