Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 12 oktober 2017

Indonesian Textiles at the Tropenmuseum

NIEUWSBRIEF LM Publishers, 12 OKTOBER 2017
NU LEVERBAAR
Indonesian Textiles at the Tropenmuseum
Een nieuw deel in de reeks collectieboeken van het Tropenmuseum
Itie van Hout

INKIJKEXEMPLAAR

 

Het Tropenmuseum in Amsterdam herbergt ongeveer 20.000 voorwerpen van textiel, die werden verzameld over een periode van 160 jaar. Het merendeel van de voorwerpen uit de internationaal vermaarde collectie is afkomstig uit Indonesië, uit de tijd dat het nog een kolonie was van Nederland. Indonesian Textiles at the Tropenmuseum geeft een inkijk in de collectie aan de hand van zeer veel kleurenafbeeldingen. Het boek vertelt ook de verhalen van de makers en de gebruikers van het textiel en van de verzamelaars die de voorwerpen naar Nederland brachten, ze bestudeerden en tentoonstelden. Het textiel is afkomstig van alle delen van de eilandengroep, van Aceh op Sumatra tot Tinambar in het oosten. Een klein deel van de verzameling is in Nederland vervaardigd.

auteurs:
Itie van Hout was curator Textiles of the Tropenmuseum. Zij heeft talrijke publicaties op haar naam staan over Indonesisch textiel, waaronder Batik Drawn in Wax, 200 years of Batik Art from Indonesia in the Tropenmuseum collection, (2001). Zij was ook auteur van of Beloved Burden. Baby Carriers in Different Countries, (2015).
Co-auteur Sonja Wijs is antropologe en werkt als onderzoeker bij het Tropenmuseum. Zij is tevens co-auteur van Africa at the Tropenmuseum.

BOEKGEGEVENS:
Textiles at the Tropenmuseum
Itie van Hout
ISBN: 9789460223907
paperback, 232 pagina's
verkoopprijs: € 34,50
ENGELSTALIG
verschijningsdatum 10 oktober 2017


Indien niet goed leesbaar, bekijk de Nieuwsbrief in uw browser.
 

OOK NOG LEVERBAAR:
Photographs of the Netherlands East Indies at the Tropenmuseum

Dit deel behandelt de fotografieverzameling van het Tropenmuseum. Een van de belangrijkste verzamelingen koloniale fotografie ter wereld.

verkoopprijs: € 34,50


meer info ...

Netherlands East Indies at the Tropenmuseum

In het eerste deel in de reeks collectieboeken wordt de materiële cultuur van het voormalige Nederlands-Indië belicht

verkoopprijs: € 34,50

meer info ...

Oceania at the Tropenmuseum

Over de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van de Oceanië-collectie van het Tropenmuseum, die begon aan het begin van de twintigste eeuw door het samenvoegen van de collectie van het Koloniaal Museum in Haarlem en de etnografische collectie van de Amsterdamse dierentuin Artis.

verkoopprijs: € 34,50

meer info ...

Africa at the Tropenmuseum

In Africa at the Tropenmuseum worden de hoogtepunten van de Afrika-collectie gepresenteerd en wordt de geschiedenis van deze collectie aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen.


verkoopprijs: € 34,50

meer info ...

Parallelweg 37, 1131 DM Volendam
T 085 8772397 - info@LMpublishers.nl

Afmelden LM Publishers Nieuwsbrief.