Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 6 oktober 2017

KIDSmail: Erop uit tijdens de herfstvakantie!Bekijk deze mail online

Beste Kunst en Cultuurliefhebber,
we hebben deze nieuwsbrief met plezier
voor je samengesteld! Profiel bewerken »
Herfst in Utrecht
Mutsen en sjaals komen weer te voorschijn en we hebben de eerste storm al achter de rug; de herfst is nu echt begonnen. Nog één week en het is herfstvakantie. Dan is er van alles te beleven in Utrecht op cultureel gebied. Je vindt een aantal leuke activiteiten in deze KIDSmail. Volgende week volgt nog een mail met meer culturele uitjes voor in de vakantie. Veel plezier! Foto: Michael Podger
+ Lees meer
SHARE Facebook Twitter More... 
 
Inhoud

• Herfststukjes: Edward Scharenhand
• Belle en het Beest
• Speuren naar herfstkleuren
• Culturele Zondag: Alles Kids
• FOTOKIDS Week
• Herfststukjes: Happily Ever After
• Jan de Bouwknecht
• Herfststukjes: Ieorg Idur
• Smartmovies: Paw

Herfststukjes: Edward Scharenhand
Vr 13 okt | 19.30 uur
Stadsschouwburg Utrecht

Tante Maria en haar dochter Magdalena uit het stadje Gul zijn extreem goed. Altijd staan ze klaar voor dier, plant en medemens. Dan verschijnt Edward. Hij is lief en zachtaardig, maar heeft aan beide armen lange en vlijmscherpe scharen. Magdalena vertrouwt hem niet zo. Maar heeft niet iedereen recht op wat geluk? Gebaseerd op Tim Burtons film ‘Edward Scissorhands'. Foto: Femke Teussink
Leeftijd: 8+

Belle en het Beest
Za 14 t/m zo 22 okt 
Museum Speelklok

In Museum Speelklok is weer een muzikaal sprookje te beleven. Dit keer Belle en het Beest. Een bewerking van het bekende 18de-eeuwse sprookje. Wanneer Belle wordt opgesloten in het kasteel van het Beest besluit ze zich niet te laten kennen. Niemand kan alleen een Beest zijn, toch? Bijgestaan door een betoverde klok en een eigenwijze kandelaar gaat Belle op een muzikaal avontuur in het kasteel.
Leeftijd: 5+


Speuren naar herfstkleuren
Vanaf za 14 okt 
Kasteel de Haar

Op Kasteel de Haar kun je buiten gaan speuren en binnen kleuren. Het park is gehuld in de mooiste herfsttinten en in het kasteel vind je ook kleurrijkse taferelen. Vanaf 14 oktober ligt er een spannende nieuwe speurtocht klaar die je van buiten naar binnen meeneemt naar de leukste en mooiste plekken van Kasteel de Haar.
Leeftijd: 4-10 jaar
+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

Culturele Zondag: Alles Kids
Zo 15 okt 
Diverse locaties

De herfstvakantie begint meteen goed met CZ Alles Kids. Maak kennis met muziek, dans, literatuur, theater en wetenschap tijdens een zondag vol met doe-activiteiten. CZ Alles Kids heeft net als de Kinderboekenweek het thema ‘griezelen’. Vergeet niet de informatietent van Uitagenda Utrecht op Vredenburgplein te bezoeken. Daar kun je je eigen griezelmasker versieren.
Leeftijd: AL

FOTOKIDS Week
Ma 16 t/m vr 20 okt | 9.30 - 13.30 uur 
FOTODOK

Heb je altijd al meer willen weten over fotografie en beeld? Dan moet je tijdens de herfstvakantie naar FOTODOK. Daar kun je een vijfdaagse cursus volgen met verschillende workshops waarbij je kennismaakt en kunt experimenteren met verschillende technieken. Op vrijdag is er een expositie met je eigen werk en bubbels! De workshops zijn inclusief lunch. Foto: Janneke Aronson
Leeftijd: 6-13 jaar

Herfststukjes: Happily Ever After
Ma 16 + di 17 okt | 14.30 uur
Theater Kikker

Een mooie stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die weer tot leven wordt gekust. Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven. Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven. Een loflied op het eindeloze einde met lichtvoetige, vrolijke en fysieke dansscènes. Foto: Noa Verhofstad
Leeftijd: 8+
+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

Jan de Bouwknecht
Ma 16 t/m ma 23 okt | 14.15 uur
Domtoren

Het dagboek van Jan de Bouwknecht is gevonden! Jan werkte in de Middeleeuwen mee aan het bouwen van de Domtoren en heeft al zijn avonturen opgeschreven. Nu kun jij mee op onderzoek uit met een gids. Want hoe bouw je eigenlijk zo'n enorme, hoge toren? Hoe hebben ze de klokken ooit boven weten te krijgen? Tijdens de rondleiding leer je alles over de bouw van de Domtoren.
Leeftijd: 6-12 jaar

Herfststukjes: Ieorg Idur
Di 17 okt / wo 18 okt
Podium Hoge Woerd / Theater Kikker

De verlegen Meneer Hoppe is verliefd op zijn nieuwe buurvrouw, de flamboyante mevrouw Zilver met haar schildpad Rudi. Hij verzint een krankzinnig plan om haar hart te winnen. Ieorg Idur van Unieke Zaken is een fantasievolle, muzikale en humoristische voorstelling vol toverspreuken en schildpadden, naar het boek van meesterschrijver Roald Dahl.
Leeftijd: 4+ 


Smartmovies: Paw
Do 19 okt | 14.00 uur
Filmtheater 't Hoogt

Film kijken en slimmer worden tegelijkertijd, dat kan tijdens Smartmovies van het Universiteitsmuseum en 't Hoogt. Deze editie staat de film 'Paw' centraal, over een herdershond met een geweldige speurneus. Samen met zijn baas schiet hij te hulp als er mensen gered moeten worden. Tijdens een Kindercollege vertelt een wetenschapper over de betekenis van dieren in films.
Leeftijd: 8-14 jaar
+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

+ Lees meer
   Social media

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram:

Uitmail Facebook Uitmail Twitter 
Telefoonnummer

030 - 23 230 80 (lokaal tarief)
ma t/m vr 9.00 - 17.30 uur
Meer?

Ga naar onze website voor:
» de complete weekagenda
» acties
» uitgebreid zoeken
Uitagenda Utrecht

» download het magazine


Wijzig je gegevens of meld je af van de Uitmail.
Klik hier voor meer informatie over MailingLijst.nl