Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 13 oktober 2017

KIDSmail: Tschick /// Herfstknutselen /// PopUP /// en meerBekijk deze mail online

Beste Kunst en Cultuurliefhebber,
we hebben deze nieuwsbrief met plezier
voor je samengesteld! Profiel bewerken »
De herfstvakantie begint
Het is herfstvakantie! De weersvoorspellingen beloven dat we het zonnetje geregeld gaan zien. Maar ook als het regent is er genoeg te beleven in Utrecht. Een aantal activiteiten vind je in deze tweede kidsmail. Meer culturele uittips vind je op de website én in het magazine van Uitagenda Utrecht. Fijne vakantie! Foto: Marieke Wijntjes
+ Lees meer
SHARE Facebook Twitter More... 
 
Inhoud

• Chuggington doedagen
• Tschick
• Herfstknutselen
• PopUp
• Herfststukjes: Enkeltje Mars
• Paddenstoelen en schimmels

Chuggington doedagen
Za 14 t/m zo 22 okt 
Spoorwegmuseum

Chuggington komt weer naar Utrecht! Tijdens de Chuggington doe-dagen staan de treinen Wilson, Brewster en Koko uit de tv-serie ‘Chuggington’ centraal en kun je onder andere op de foto met Wilson, spelen in de grootste Chuggington speelwereld ooit, deelnemen aan knutselworkshops en chillen in de Chuggington bioscoop. Foto: Marieke Wijntjes
Leeftijd: 2-6 jaar


Tschick
Za 14 t/m zo 22 okt
Louis Hartlooper Complex

Tiener Maik brengt zijn vakantie door in de villa van zijn ouders terwijl zij er niet zijn. Maik is verveeld en alleen. Totdat hij Tschick ontmoet, de rebelse zoon van een Russische immigrant. Tschick is niet van plan zich te vervelen deze zomer. Hij steelt een auto met het doel zo ver mogelijk bij Berlijn vandaan te komen en neemt Maik mee. Tschick is geselecteerd voor het Cinekid Festival 2017 in de categorie beste kinderfilm.
Leeftijd: 12+

Herfstknutselen
Di 17 okt | 11.00 tot 15.30 uur
Botanische Tuinen 

De hefrst is de beste tijd om lekker te gaan struinen door het bos en mooie herfstknutsels te maken. En dat kan tijdens de vakantie in de Botanische Tuinen Utrecht. Eerst ga je in de tuin op zoek naar bijzondere herfstschatten en met deze schatten kun je aan de slag om allerlei herfstknutsels te maken, zoals een lampion met bladeren of een fleurig herfstschilderijtje.
Leeftijd: 6-12 jaar
+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

PopUp
Wo 18, do 19 en vr 20 okt | 12.00 uur
De Vrijstaat

Beeldend kunstenaar Jochen Lange is een echte puppet master en bouwt poppen voor tv, theater en festivals. Tijdens PopUp – de (droom)wereld van de poppenmaker neemt hij je mee in de wereld van de poppenmaker. Wil jij zelf als poppenspeler een verhaal vertellen? Dat kan met één van de handpoppen, met de reuzenpop waar je in kunt kruipen of met een pop die je zelf maakt.
Leeftijd: 6+

Herfststukjes: Enkeltje Mars
Zo 22 okt | 15.00 uur 
Podium Hoge Woerd

Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Hoe voelt het eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? Is het wel slim om te gaan of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het uit in een kosmische voorstelling over de rode planeet. Compleet met planeten, live videobeelden én muziek.
Leeftijd: 8+

Paddenstoelen en schimmels
Za 14 t/m zo 22 okt
Universiteitsmuseum

Paddenstoelen kweken, knutselen met schimmels of een minicollege volgen? Het kan allemaal tijdens de herfstvakantie in het Universiteitsmuseum. Of ontdek hoe je met reageerbuisjes werkt. Echte experts komen in het Microlab, van 16 tot en met 20 oktober, namelijk vertellen over het werken in een laboratorium en je kunt zelf leren pipetteren. 
Leeftijd: 8+
+ Lees meer
   

+ Lees meer
   

+ Lees meer
   Social media

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram:

Uitmail Facebook Uitmail Twitter 
Telefoonnummer

030 - 23 230 80 (lokaal tarief)
ma t/m vr 9.00 - 17.30 uur
Meer?

Ga naar onze website voor:
» de complete weekagenda
» acties
» uitgebreid zoeken
Uitagenda Utrecht

» download het magazine


Wijzig je gegevens of meld je af van de Uitmail.
Klik hier voor meer informatie over MailingLijst.nl