Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 5 oktober 2017

Kinderboekenweek in Leiden

 
Indien deze e-mail van ONTDEK UIT in Leiden niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
periode 05.10.17 | 11.10.17

 
Beste ,
 
Het wordt een gevarieerde week! De herfst doet haar intrede. Tijd voor een paddenstoelenwandeling door Hortus botanicus. Of bezoek een prachtig muziekstuk van Amsterdam Sinfonietta in de Stadsgehoorzaal. Ook start de Kinderboekenweek met allerlei leuke activiteiten en staat dit weekend in het teken van wetenschap. Voor ieder wat wils.
 
Lees verder voor meer informatie over de activiteiten en evenementen in Leiden!

 varia

Kinderboekenweek bij Van Stockum  

Van 4 tot en met 15 oktober vindt de Kinderboekweek plaats. Dit jaar met het thema 'Griezelen' en het motto 'Gruwelijk eng'! Van Stockum Boekverkopers heeft gruwelijk leuke activiteiten in de agenda staan. Vrijdag komen bijvoorbeeld auteur Janneke Schotveld en illustrator Annet Schaap alles vertellen over hun Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep!
meer info

Boekhandel Van Stockum
 vr 6 oktober 11:00 uur 

klassieke muziek

Amsterdam Sinfonietta  

Aankomende zaterdag speelt het Amsterdam Sinfonietta, het huisorkest van de Stadsgehoorzaal, een bijzonder repertoire. Van Barok tot laatromantische klanken, alles komt voorbij. Het lijkt willekeurig, maar het is een uitgekiende keuze!
meer info

Stadsgehoorzaal Leiden
za 7 oktober 20:15 uur 

wandeling

zondagwandeling Paddenstoelen

Kom zondag samen met Hans Adema en Jan Hengstmengel paddenstoelen zoeken in de Hortus! Zij weten er altijd wel wat te vinden. 
meer info

Hortus botanicus Leiden
zo 8 oktober 12:00 uur

 

open dag

GIF! in de Hortus 

Hortus x Naturalis, een giftige combinatie in het Weekend van de Wetenschap. Naturalis is dit weekeind present in de Hortus, met een giftig programma! Er zijn workshops, mini-rondleidingen en pop-upwetenschappers.
meer info

Hortus botanicus
za 7 & zo 8 oktober
11:00 - 16:00 uur

varia

Wetenschapsdag LUMC

Ben je benieuwd hoe je eigen oog er van binnen uitziet? Of wil je weten hoe wetenschappers onderzoek doen naar virussen en bacteriën? En heb je weleens een couveuse van dichtbij gezien? Je maakt het mee op de Wetenschapsdag!
meer info

LUMC
zo 8 oktober 12:00 - 17:00 uur

lezing/debat

Pubtalks

Neem een boeiende spreker – baanbrekende wetenschapper, politicus, schrijver... – en zet die in een sfeervol, vrij toegankelijk café, voor een geïnteresseerd, divers publiek. Deze succesformule hebben Roy Kamienchik Roy Klein (samen Innovative-Collective) aangenomen, verbeterd, en noemden het PubTalks. 
meer info

Grand Café De Burcht
wo 11 oktober 20:30 uur

theater

Veenfabriek speelt 
Ophelia

De acteurs en muzikanten van de Veenfabriek nemen je mee in twee vervlochten verhalen over inspiratie en begeerte. Geïnspireerd op Shakespeare’s Hamlet én op het leven van de beroemde actrice Harriet Smithson. Dit is een verhaal over de liefde. Dat is alles. Dus kom naar het theater en word krankzinnig: verliefd op Ophelia.
meer info

Leidse Schouwburg
wo 11 & do 12 oktober 20:15 uur

1 1 1 1 1

Rijksmuseum Boerhaave: nieuwe naam en logo

Op weg naar de heropening op 16 december komt Rijksmuseum Boerhaave met een nieuwe huisstijl. Het predicaat ‘Rijksmuseum’ keert terug in de naam. De nieuwe huisstijl maakt deel uit van de nieuwe merkstrategie die is ontworpen en ontwikkeld door Silo Agency Den Haag.
meer info

Unieke Wolkers-expositie op kasteel
Oud-Poelgeest 

Rond de tiende sterfdag van Jan Wolkers wordt op Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest  een expositie gehouden van schilderijen van deze veelzijdig kunstenaar. Deze unieke  expositie is voor het publiek geopend van 18 tot en met 26 oktober.
meer info
@OntdekLeiden
/ontdekleiden
@stadvanontdekkingen
Kijk op www.leiden.nl voor de volledige uitagenda!
Om in contact en op de hoogte te blijven met alles rondom Leiden
volg je ons op Twitter en like je onze Facebook.
Wil je de mailing doorsturen? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief aanmelden? Klik dan hier.
Wil je je voor de nieuwsbrief afmelden? klik dan hier.
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: versvandedrukpers@gmail.com.