Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 10 oktober 2017

KINDERNIEUWSBRIEF: Herfstvakantie met kinderactiviteiten

 
rmo.nl | bekijk deze nieuwsbrief online
 
 
RMO
 
 

KINDERNIEUWSBRIEF dinsdag 10 oktober 2017

 
 

Activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

Activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober 2017) kun je in het museum elke dag als een echte archeoloog aan de slag. Je gaat Romeinse munten onderzoeken en dateren, archeologische materialen sorteren en scherven van potten en vazen natekenen. Als je alle soorten werk hebt gedaan, krijg je van ons een archeologendiploma. Op vrijdag 20 oktober gaat onze nieuwe tentoonstelling Nineveh open, waarbij ook een audiotour voor kinderen is gemaakt. Vanaf 20 oktober kun je ook weer Griekse beelden tekenen in ons tekenatelier Studio RMO. In de herfstvakantie zijn we alle dagen van de week open, dus ook op maandag 16 en 23 oktober. Op donderdag 19 oktober is het museum de hele dag gesloten.

Lees meer over de herfstvakantie op onze website
 

 

Virtuele Romeinse forten bouwen op 14 en 15 oktober

Virtuele Romeinse forten bouwen op 14 en 15 oktober

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je in het Rijksmuseum van Oudheden op zaterdag 14 en zondag 15 oktober Romeinse forten bouwen met het digitale bouwspel RoMeincraft. Met computers, een groot scherm en een VR-bril bouw je naar hartenlust virtuele Romeinse forten, torens en muren. Je kunt ook rondkijken in de forten of opgravingen doen. RoMeincraft is er op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Lees meer over de Archeologiedagen op onze website
 

 

Dummie de mummiedag met Tosca Menten en Dummie

Dummie de mummiedag met Tosca Menten en Dummie

Op zondag 10 december 2017 is er weer een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? De dag staat helemaal in het teken van het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa. Het boek is op die dag voor het eerst te koop. Schrijfster Tosca Menten en Dummie zelf komen naar het museum en natuurlijk signeert Tosca de Dummieboeken die je meeneemt of koopt in de Museumshop. Je kunt je op onze website alvast aanmelden voor het ochtendgedeelte (11-13 uur) of het middaggedeelte (14-16 uur). De toegang is gratis bij een bezoek aan het museum (entree kinderen € 4).

Meld je aan voor de Dummie de mummiedag via onze website
 

 

Nieuw: verjaardagsfeestje in Studio RMO

Nieuw: verjaardagsfeestje in Studio RMO

Vier je verjaardag met een kleurrijk tekenfeestje in Studio RMO! Samen met je vrienden en vriendinnen schuif je aan bij de feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in. Jullie opdracht: vind het beroemde beeld bij het detail op de foto en teken deze na. Hoe je het beeld wilt natekenen mag je zelf verzinnen. Teken bijvoorbeeld de angstige gezichten van Laocoön en zijn zonen of de vele plooien van Demeter en Persephone. Je kunt dit feestje boeken voor de periode 23 december 2017 t/m 2 september 2018.

Lees meer over het feestje op onze website
 

 

Win vrijkaarten voor de nieuwe Dummie de mummiefilm

Win vrijkaarten voor de nieuwe Dummie de mummiefilm

Sinds vorige week draait de nieuwe Dummiefilm in de bioscoop: Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet. In deze derde film gaat Dummie naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken. Zal hij de tombe van Achnetoet vinden? Wij mogen voor deze film drie sets van twee vrijkaarten verloten. Meedoen? Stuur dan vóór 16 oktober a.s. een e-mail aan prijsvraag@rmo.nl, onder vermelding van 'Verloting Dummiefilm'. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Bekijk de trailer van de nieuwe Dummie de mummiefilm
 

 

Mail en win vrijkaarten voor de familiemusical Dummie de mummie

Mail en win vrijkaarten voor de familiemusical Dummie de mummie

Dummie de mummie is nu ook in het theater te zien in een splinternieuwe familiemusical. Thijs Overpelt, de finalist van The Voice Kids, speelt de hoofdrol. Stel je voor: je heet Goos Guts, je maakt nooit iets mee, tot er ineens een mummie in je bed ligt. Wat doe je dan? Wij mogen voor deze musical twee sets van vier vrijkaarten verloten. Meedoen? Stuur dan vóór 16 oktober a.s. een e-mail aan win@rmo.nl, onder vermelding van 'Vrijkaarten Dummietheater'. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Lees meer over de theatervoorstelling
 
 
   
 

Bank Giro Loterij