Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 10 oktober 2017

Maak jouw ultieme citytrip in Friesland

Dag zomer, hallo herfst | Friese steden en authentieke dorpen | Bezoek ze alle elf | Binnenkort in Friesland | Leeuwarden-Fryslân 2018 | Shoppen, shoppen, shoppen | Route van de maand | In de media
DAG ZOMER, HALLO HERFST
We kijken terug op een prachtige zomer. Het was misschien niet altijd even mooi weer, maar dat houdt ons niet tegen om volop te genieten van Friesland. De herfst heeft ook nog veel te bieden. Prachtige wandelingen in de bossen of tuinen van onze staten en stinzen en dan warme chocolademelk bij de kachel. Maar ook prikkelende citytrips in één van onze elf steden die alvast een opmaat geven van wat er te wachten staat in 2018, als Leeuwarden-Friesland culturele hoofdstad van Europa is.

FRIESE STEDEN EN AUTHENTIEKE DORPEN
Waar ter wereld zijn de steden kleiner dan dorpen? In Friesland natuurlijk. Onze steden danken de titel niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis. Het zijn de steden van de dromers die laten zien dat je niet de grootste hoeft te zijn om op te kunnen vallen en de doeners die bewijzen dat je niet het rijkst hoeft te zijn om je dromen na te jagen.

Ontdek ze allemaal >

KUN JE NIET KIEZEN? BEZOEK ZE ALLE ELF
De officiële opening van het Elfstedenpad is een feit. Dus kan je niet kiezen naar welke stad je deze herfst wilt citytrippen? Neem dan gewoon een kijkje in alle elf. Het kan zijn dat je dan iets langer dan 1 dag naar Friesland moet komen. Kies zelf hoe je langs de Elfsteden wilt gaan, wandelen, fietsen, varen, met de bus of auto kan natuurlijk ook. Laat je ons weten welke stad jou favoriet is?

Bekijk onze Elfstedenroutes >
BINNENKORT IN FRIESLAND
FRYSLÂNPHOTO FESTIVAL
Van 5 tot en met 29 oktober vind je in Leeuwarden een fotoroute met prachtige foto's gemaakt door 15 uitgekozen fotografen langs 9 bijzondere plekken van de stad. 
> lees meer
PROEF LOKAAL VLIELAND
Op Vlieland leeft en bloeit van alles. Van cranberry's tot mossels en paddenstoelen. In de herfstvakantie kun je hier op bijzondere wijze kennis mee maken tijdens het 1e 'Proef lokaal Vlieland'- event.
> lees meer
MATA HARI, DE MYTHE EN HET MEISJE
Op 14 oktober start de veelbesproken tentoonstelling over het leven van femme fatale Mata Hari. De grootste expositie ooit vind je in het Fries Museum en maakt onderdeel uit van culturele hoofdstad.
> lees meer
NACHT VAN DE NACHT
28 oktober is de jaarlijkse 'nacht van de nacht'. In heel Nederland bekijk je de wereld in het donker. Kom bijvoorbeeld nachtvaren, sterrenkijken op de Wadden of de Oldehove in het donker beklimmen. 
> lees meer
Bekijk de hele evenementenagenda op Friesland.nl
LEEUWARDEN-FRYSLÂN 2018
Het programma is bekend!
 
Door middel van cultuur laat Leeuwarden-Fryslân 2018 volgend jaar zien dat lef en eigenzinnigheid onmisbaar is wanneer je internationaal tot grotere dromen, daden en diversiteit wilt komen. Door kunstenaars, wetenschappers, boeren, eigenzinnige Friezen en bezoekers met ideeën bij elkaar te brengen, geeft de Culturele Hoofdstad de nieuwe wereld vorm als een open gemeenschap. Precies daarover gaat het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Met moed, verbeelding en creativiteit verbeeldt LF2018 een betere wereld tot 2030 en verder.
 
Bekijk het volledige programma
SHOPPEN, SHOPPEN, SHOPPEN
Oubollig? Saai? Alleen maar klompen te koop? Dan ben je niet recent in onze hoofdstad geweest. Naast de grote winkelketens, vind je namelijk ook juweeltjes van hippe winkeltjes. Soms moet je even zoeken en bewust verdwalen omdat ze van de gebaande paden liggen. Wij vinden dat juist zo leuk aan een citytrip. Toe aan een pauze? Pak dan een terrasje of loop één van onze koffietentjes binnen. En wil je de stad op een andere manier bekijken stap dan in een praam of huur zelf een elektrisch bootje.

Ontdek de mogelijkheden >
ROUTE VAN DE MAAND
STADSWANDELING
De mooiste stadsroute door Leeuwarden vind je op Friesland.nl!

Bekijk de route hier >
IN DE MEDIA
Elfstedenpad, de wandeltocht der wandeltochten
Bron: Elkedagvakantie.nl
Lees meer >
Gratis to see's tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018
Bron: Mamisdehortop.nl
Lees meer >
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list