Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 13 oktober 2017

Nieuwe tentoonstelling opent vandaag

Nederlanders in Parijs 1789-1914 Lees online  |  Afmelden
De tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 opent vandaag
Kom naar de tentoonstelling en bekijk de Franse hoofdstad door de ogen van acht Nederlandse kunstenaars, onder wie Vincent van Gogh.
Van Gogh Museum
 
 
Nieuwe tentoonstelling
Nederlanders in Parijs 1789-1914
In de 19de eeuw oefende Parijs een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Ook veel Nederlandse kunstenaars reisden naar de Franse hoofdstad, zoals Van Spaendonck, Jongkind, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan. De tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 laat Parijs zien door de ogen van acht Nederlandse kunstenaars. Vanaf vandaag is de tentoonstelling te bekijken in het Van Gogh Museum.
bekijk de trailer
Ontmoet Vincent
Online verhaal
Parijs, stad van licht, liefde én kunst. Maar wat maakte de Franse hoofdstad tot een aantrekkelijke plek voor kunstenaars en waarom wilde Van Gogh er zo graag naartoe? Parijs had kunstenaars veel te bieden: goede opleidingen, tentoonstellings- en verkoopmogelijkheden en een inspirerende kunstgemeenschap. Wil je meer weten?
Lees het verhaal
Zien en doen
De verdieping in
Wil je meer verdieping? Bekijk Parijs dan door de ogen van de acht kunstenaars met de speciale multimediatour en kom meer te weten over de kunstwerken in de tentoonstelling. Of boek een privérondleiding en haal nog meer uit de tentoonstelling. Ga je liever zelf aan de slag met verf en kwast? Schrijf je in voor een schilderworkshop die volledig in het teken staat van de tentoonstelling.
Lees meer
Gratis lezingen
Vier zondagen
In vier lezingen zullen conservatoren en onderzoekers dieper ingaan op de aantrekkingskracht van Parijs in de 19de eeuw. De lezingen vinden plaats op zondag 22 oktober, zondag 5 november en zondag 3 december (deze is Engelstalig). De laatste lezing is in 2018 op zondag 7 januari. De lezingen zijn gratis voor bezoekers van het museum. Reserveren is niet mogelijk.
naar de lezingen

Artistieke uitwisseling
Drie Nederlandse musea
In de 19e eeuw trokken veel Nederlandse kunstenaars naar Frankrijk. Ze werkten samen met Franse schilders en inspireerden elkaar en andere Nederlandse vakgenoten. Deze artistieke uitwisseling zie je in de tentoonstellingen Nederlanders in Parijs 1789-1914 in het Van Gogh Museum, Jongkind & vrienden in het Dordrechts Museum en Nederlanders in Barbizon in De Mesdag Collectie in Den Haag.
Nederlanders in Parijs 1789-1914

Familiedagen in het museum
21 t/m 29 oktober 2017
Je kunt een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 combineren met een bijzondere activiteit voor de hele familie. Tijdens de Familiedagen in de herfstvakantie is er elke dag iets te doen in het Van Gogh Museum, zoals workshops en rondleidingen. Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk hier de agenda.
naar de familiedagen

Nieuwe catalogus
Tijdelijk gratis canvas tas cadeau
Bij de tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus over de wederzijdse inspiratie tussen de Nederlandse en Franse kunstenaars in 19de eeuws Parijs. Bestel de catalogus deze week in onze webshop en ontvang een canvas tas van de tentoonstelling cadeau.
naar de catalogus
"Mijn verblijf te Parijs heeft een gansche reorganisatie teweeg gebracht betreffende mijne denkwijze over de kleuren en hunne onderl. verhouding"
Arnold Koning aan Vincent van Gogh, Den Haag, 15 februari 1889.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
geweldig
 
Kan beter
Voorbij de rij? Boek online. Ook voor Museumkaarthouders.
Van Gogh Museum
Museumplein 6, Amsterdam
www.vangoghmuseum.nl
info@vangoghmuseum.nl
T+31 (0)20 570 52 00
 
Openingstijden
Museumshop
Facebook   Twitter   Instagram