Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief Hermitage Amsterdam | Hollandse Meesters uit de Hermitage

Amsterdam, 6 oktober 2017
Vanaf 7 oktober 2017 t/m 27 mei 2018
Hollandse Meesters uit de Hermitage
Oogappels van de tsaren
Er is lang naar uitgekeken, maar morgen, zaterdag 7 oktober, is het eindelijk zover: voor het eerst in haar bestaan toont de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg in Nederland. De Keizersvleugel staat in het teken van de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland: die van de Hermitage in St.-Petersburg. Maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders komen naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in tweehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.
Meer Hollandse Meesters
Outsider Art Museum
Nieuwe Meesters
Op 4 oktober ging in het Outsider Art Museum de tentoonstelling Nieuwe Meesters open, met meer dan 70 werken van 30 hedendaagse, talentvolle Outsider-kunstenaars. Uniek is dat fotograaf Sander Troelstra met een serie indringende portretten deze Outsiders een gezicht geeft. 
Meer Hollandse Meesters
Portrait Gallery of the Golden Age
30 groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum
Foto Evert Elzinga
Ticketverkoop en timeslots
Tickets voor Hollandse Meesters kunt u online aanschaffen. U kiest eerst een tijd en dan het aantal kaartjes voordat u kunt afrekenen. Het voordeel is dat u met een e-ticket niet in de rij hoeft voor de kassa. Bovendien zorgen we met timeslot-verkoop voor dat het in de tentoonstelling nooit te druk wordt. U kunt alle soorten toegangskaartjes bestellen. U krijgt na uw bestelling per mail uw ticket(s) als e-ticket(s) toegestuurd. Deze kunt u uitprinten of op een smartphone of tablet tonen bij de ingang van de tentoonstelling. Zo kunt u op het aangegeven tijdstip direct de tentoonstelling in. Zonder rij, zelfs zonder kassa.
  • Om de kaartjes te reserveren dient u een gebruikersaccount aan te maken in de ticketshop. Kies een gemakkelijk te onthouden gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Als u onverhoopt toch niet blijkt te kunnen op het gereserveerde tijdstip, kunt u de kaartjes annuleren via uw eigen account.
Wij wensen u veel plezier met uw bezoek.
Ga zelf aan de slag in de ateliers van de Hermitage Amsterdam!
Cursussen en workshops Hollandse Meesters
Ontdek je eigen kunstenaarstalent en geef je op voor een workshop en/of cursus Hollandse Meesters uit de Hermitage. Volg een creatieve cursus, een modelworkshop Flora van Rembrandt, een workshop Stilleven of een workshop Portret naar Rembrandt en laat je inspireren door de tentoonstelling.
Vrijdag 29 september 2017
Aankomst Hollandse Meesters
Op vrijdagochtend 29 september arriveerden met een beveiligd transport meesterwerken van onder anderen Rembrandt en Gerard Dou bij de Hermitage Amsterdam. Ze zijn onderdeel van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren. KLM Cargo verzorgde het vervoer van een deel van de kunstwerken.
Volg ons:


This email was sent to versvandedrukpers@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hermitage Amsterdam · Postbus 11675 · Amsterdam, Nh 1001 GR · Netherlands