Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 5 oktober 2017

Nieuwsbrief NMI Nr. 32

Nieuwsbericht nr. 32
View this email in your browser
Logo Nederlands Muziek Instituut

Nieuwsbericht

Nederlands Muziek Instituut - www.nederlandsmuziekinstituut.nl
    NUMMER 32 - OKTOBER 2017
Symposium 'Muziekarchieven bedreigd'

Wist u dat in Hilversum 5 kilometer aan partituren uit de omroeparchieven bijna in de papierversnipperaar terecht is gekomen? En dat het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag door de cultuurbezuinigingen een paar jaar geleden hier op het nippertje aan ontkwam? Gelukkig is het NMI gered door de gemeente Den Haag, maar andere muziekcollecties in Nederland leiden een onzeker bestaan met een ongewisse toekomst. Hoog tijd om voor de bedreigde muziekarchieven op te komen en er een symposium aan te wijden.

Aanleiding is de verschijning van het boek Opslaan en vernietigen – muziekarchieven bedreigd (Ambo Anthos 2017), geschreven door Jacqueline Oskamp. De eerste exemplaren van het nieuwe boek worden aangeboden aan Joris Wijsmuller, wethouder cultuur van de Gemeente Den Haag, en aan het programma Weeshuis van de Nederlandse Muziek van de VPRO in de persoon van presentator David Dramm.

Vrijdag 27 oktober 2017, 13.00-17.00 uur
Studio B, Centrale Bibliotheek, Spui 68 Den Haag

Deelname is gratis, wel graag aanmelden via cursus.hga@denhaag.nl  o.v.v. aanmelding symposium Muziekarchieven Bedreigd!

Lees meer >
Winterconcert 'Rondom Röntgen'

Het Symfonie Orkest Eindhoven brengt een programma rondom het 2e celloconcert van Julius Röntgen. Dit celloconcert is een technisch lastig stuk, opgedragen aan Pablo Casals, met wie Röntgen goed bevriend was. De Nederlandse première vond plaats in 1911, met Röntgen als dirigent. Het manuscript van dit concert bevindt zich in het archief van het NMI.

dirigent Quentin Clare / solist Pepijn Meeuws

vrijdag 8 december 20.00 uur, Janskerk Utrecht
zondag 10 december 14.15 uur, Muziekgebouw Eindhoven

Lees meer >
Tentoonstelling Theo Olof

Op 25 september vond de opening van de tentoonstelling 'Haagse virtuozen: de violist Theo Olof' plaats. Deze tentoonstelling markeert de overdracht van het archief van Theo Olof (1924-2012) aan het Nederlands Muziek Instituut.

De tentoonstelling is nog te zien t/m 18 november in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Lees meer >
Copyright © 2017 Haags Gemeentearchief, All rights reserved.
You are receiving this email because you've subscribed to the newsletter on our website www.nederlandsmuziekinstituut.nl

Our mailing address is:
Haags Gemeentearchief
Spui 70
The Hague, Zuid-Holland 2511 BT
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp