Film- en muziekreleases, rechtstreeks uit de studio's. Leesverhalen direct van de boekenplank. Festivals en exposities. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 13 oktober 2017

Nieuwsbrief oktober/november 2017

Nieuwsbrief oktober/november 2017 Geen afbeeldingen? Webversie
 

DE COMEBACK VAN DE KRUISTOCHTEN
Als Beckman haar boek nu had geschreven,
wie zou dan haar hoofdpersoon zijn?

Artemis giet Beckmans historische jeugdroman in 
een vernieuwende theatervorm. Trouw****

Zó zet je tieners aan het denken. Het Parool****

De voorstelling legt pijnlijke dilemma’s bloot, zit heel slim in elkaar en raakt. Theaterkrant****

Een weergaloos vervolg op Kruistocht in Spijkerbroek. Brabants Dagblad

Een voorstelling over moed, vriendschap, kuddegedrag en de grote strijd tussen Oost en West, van Marjolijn van Heemstra, Sadettin Kırmızıyüz, Jetse Batelaan en vele anderen. Vanaf volgende week ook in België. Zuiderburen, kom kijken!
Meer over de voorstelling en tournee (t/m 23 december 2017)

 

VOORSTELLING WAARIN HOPELIJK NIETS GEBEURT 
dingt mee naar de ZAPP Theaterprijs 2018

 

‘Ik vond de voorstelling erg leuk. Sommigen vonden het saai, maar daar ben ik het niet mee eens!’

Xander, 10 jaar

Leeuwarden, Deventer, Alkmaar, Almere hebben zich alvast heerlijk stierlijk kunnen vervelen. Heb jij Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt ook gezien óf ga je ‘m nog bezoeken? Stem dan hier voor de Zapp Theaterprijs. 

Tournee t/m 23 december 2018
Teaser (waarin helemaal niets gebeurt)

 

NAZOMEREN MET OORLOG OP MALTA!

"E? Ejja u ara b’għajnejk inti stess" klinkt de uitnodiging van het festival aan het Malteser publiek. OORLOG speelt van 21 t/m 24 november op ŻiguŻajg International Arts Festival for Children & Young People. We gaan hem opvoeren in het Engels: RAW!

ACTIEVOEREN = KUNST

Tijdens de Kunstnacht in Den Bosch voerde de Actiegroep voor een grote groep volwassen toeschouwers hartstochtelijk actie over ‘De wereld raakt vol’. Een nieuwe reeks theatertrainingen staat te trappelen om geregisseerd te worden door een groep eigenwijze kinderen. Meld je meteen aan!

 

NIEUWS

Patrick van der Weijde (1975) wordt de nieuwe zakelijk leider van Theater Artemis. Hij studeerde Docent Theater aan de Hogeschool voor de Kunsten (Kampen), startte zijn loopbaan bij jeugdtheatergezelschappen Stella Den Haag en Huis aan de Amstel en vond daarna zijn plek bij het Ro Theater. Vanaf 1 november neemt Marieke Simons afscheid van Artemis. Medio november volgt Patrick haar op.

Tijdens het Prijzengala van de VSCD won scenograaf THEUN MOSK (ook vormgever van Jetse) de Prosceniumprijs 2017. Dat vinden wij uiteraard terecht. We zijn trots en feliciteren hem van harte!

DURF WANT ER IS AL ANGST GENOEG "Theater voor volwassenen zou best eens een voorbeeld kunnen nemen aan de totaalaanpak in het jeugd- en jongerentheater” oordeelde de VSCD-jury. Tijdens de Jeugdtheaterdag in De Krakeling gaven ze hun terugblik op het jeugdtheaterseizoen 2016/2017. Teruglezen kan hier.

Tot ziens bij Theater Artemis!